Skip to main content

Αστυνομικοί: Από τα μέτρα της ΔΕΘ στη Μυτιλήνη και… τον Βόλο

Συνολικά 27 διμοιρίες των ΜΑΤ ήρθαν από αστυνομικές διευθύνσεις άλλων νομών προκειμένου να συνδράμουν στο έργο των αστυνομικών της Θεσσαλονίκης

Το βράδυ της καθιερωμένης ομιλίας του πρωθυπουργού στο συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, φέτος δεν έμοιαζε σε καμία περίπτωση με άλλες εποχές.

Η έκθεση ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας στη θέση της οποίας πραγματοποιείται το πολιτικοοικονομικό φόρουμ.

Διαφορετική και εμφανώς συντομότερη από άλλες χρονιές ήταν και η ομιλία του πρωθυπουργού.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι πορείες διαμαρτυρίας, που ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν δίχως να δημιουργηθεί το παραμικρό (τουλάχιστον μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου), με την πόλη να γυρνά στους κανονικούς τους ρυθμούς πολύ νωρίτερα σε σχέση με άλλες χρονιές.

Παρ’ όλα αυτά τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια για άλλη μια χρονιά, αφού οι παράλληλες συγκεντρώσεις ακροδεξιών και αντιεξουσιαστών δεν άφηναν περιθώρια για κενά ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά 27 διμοιρίες των ΜΑΤ ήρθαν από αστυνομικές διευθύνσεις άλλων νομών προκειμένου να συνδράμουν στο έργο των αστυνομικών δυνάμεων της Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο για πολλούς αστυνομικούς η αποστολή τους δεν τελείωσε με τη λήξη των κινητοποιήσεων της ΔΕΘ.

Στόχος του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι να θωρακίσει περισσότερο τη Λέσβο, όπου η κατάσταση με τους άστεγους πρόσφυγες και μετανάστες και τους εξαγριωμένους ντόπιους απαιτεί λήψη ισχυρών αστυνομικών μέτρων.

Έτσι τις πρώτες πρωινές ώρες αστυνομικές δυνάμεις μετά τη βραχύχρονη παραμονή τους στη Θεσσαλονίκη θα ταξιδεύουν για το νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου, ώστε να ενισχύσουν την αστυνομική παρουσία.

Την ίδια ώρα, μια διμοιρία ΜΑΤ που κατέφθασε στη Θεσσαλονίκη, κυριολεκτικά τα μάζεψε και… έφυγε λίγο πριν ξεκινήσουν οι κινητοποιήσεις, αφού υπήρξε ανάγκη για την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στον Βόλο όπου διεξαγόταν ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό χωρίς την παρουσία φιλάθλων στις κερκίδες.

Οι συνθήκες επιβάλλουν ανασχεδιασμό, συνεχή επαγρύπνηση και κινητικότητα για τους αστυνονομικούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των γεγονότων...