Skip to main content

Αστυνομικοί Κοζάνης: «Μπάτσους» μας λένε οι κακοποιοί και οι αντιεξουσιαστές

Η Ένωση Αστυνομικών Κοζάνης απαιτεί «δημόσια συγγνώμη και εξηγήσεις για τη χρήση του υβριστικού ρατσιστικού όρου» από τον Μπάμπη Παπαδημητρίου

Ανακοίνωση για τον χαρακτηρισμό «μπάτσοι» που χρησιμοποίησε ο βουλευτής ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης.

«Η Ελληνική Αστυνομία απαρτίζεται από Έλληνες αστυνομικούς, κομμάτι από τη σάρκα του ελληνικού λαού, τον οποίο υπηρετούν με αυταπάρνηση, αυτοθυσία και αγάπη. Όλα αυτά τα αναγνωρίζει το σύνολο της κοινωνίας ακόμη και σε δύσκολες περιόδους όταν και βρισκόμαστε στην δύσκολη  θέση να γινόμαστε οι κακοί εφαρμόζοντας τις δικές σας αποφάσεις», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση και υπογραμμίζεται ότι «μπάτσους μας αποκαλούν οι κακοποιοί, μπάτσους μας αποκαλούν οι αντιεξουσιαστές, μπάτσους μας αποκαλούν αυτοί που βλέπουν αστυνομία και παθαίνουν αλλεργική αντίδραση».

Διαβάστε ακόμη: ΕAYΘ για Παπαδημητρίου: Δεν είμαστε «μπάτσοι» - Ζητείται πολιτική ορθότητα και σοβαρότητα

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης παράλληλα απαιτεί «μία δημόσια συγγνώμη και εξηγήσεις για τη χρήση του υβριστικού ρατσιστικού αυτού όρου δημόσια εκ μέρους σας κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής».

Καταληκτικά οι Αστυνομικοί της Κοζάνης απευθυνόμενοι «σε όλους αυτούς τους καλοπροαίρετους πολίτες (όχι εσάς κ. βουλευτά), οι οποίοι εν αγνοία τους έχουν υιοθετήσει την συγκεκριμένη λέξη, ίσως λόγω κακής μετάφρασης της αγγλικής λέξης "Cop", ίσως και λόγω της ύποπτης χρήσης της λέξης ακόμη και σε σχολικά εγχειρίδια, ότι η λέξη μπάτσος ουδεμία σχέση έχει με αυτή». Αντίθετα, σύμφωνα με τους ίδιους, αποτελεί «υβριστική, υποτιμητική και ρατσιστική και κάθε φορά που την χρησιμοποιείτε, στεναχωρείτε κάποιον συγγενή σας, φίλο σας ή γνωστό σας αστυνομικό».