Skip to main content

Σπείρα εξαπατούσε και έκλεβε ηλικιωμένους στη Θεσσαλονίκη

Τα μέλη εγκληματικής ομάδας, τα συνελήφθησαν απο τις αστυνομικές αρχές, αποσπούσε χρήματα και χρυσαφικά σε περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χαριλάου – Ανάληψης, έπειτα από κλήση αστυνομικού που βρισκόταν εκτός Υπηρεσίας στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, τρία μέλη εγκληματικής ομάδας, τα οποία ενέχονται σε περιπτώσεις κλοπών και απάτης.

Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς ηλικίας 34, 26 και 34 ετών, ο πρώτος εκ των οποίων αποτελούσε ηγετικό στέλεχος της εν λόγω ομάδας και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, απάτης, απείθειας, διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών.

Χθες σε περιοχή της Ανάληψης, αστυνομικός του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου - Ανάληψης που βρισκόταν εκτός Υπηρεσίας, αντιλαμβανόμενος ύποπτες κινήσεις των  συλληφθέντων που επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μαζί με έναν ακόμη συνεργό, μετά την απόρριψη συσκευασίας που περιείχε χρυσαφικά, κάλεσε το κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Πλήρωμα περιπολικού του Αστυνομικού Τμήματος Χαριλάου – Ανάληψης  που προσέτρεξε στο σημείο, εντόπισε το όχημα, το οποίο δε συμμορφώθηκε σε σχετικά σήματα ελέγχου αναπτύσσοντας ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει, πλην όμως ακινητοποιήθηκε στην περιοχή Χαριλάου και συνελήφθησαν τα τρία μέλη της συμμορίας.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από την κατοχή των συλληφθέντων, τρία κινητά τηλέφωνα και το συνολικό χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ.

Από την περαιτέρω έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες μαζί με δύο ακόμη συνεργούς είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την εξαπάτηση ατόμων ή κατά περίπτωση τη διάπραξη κλοπής με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Συγκεκριμένα προέκυψε, ότι κατά το τελευταίο δίμηνο στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση και ρόλους κατά περίπτωση, προέβησαν σε δύο περιπτώσεις εξαπάτησης (πρόσχημα επιστροφής χρημάτων από ασφαλιστική εταιρεία και πρόσχημα οφειλής συγγενικού προσώπου) και μία περίπτωση κλοπής με τη μέθοδο της απασχόλησης προσποιούμενοι τους τεχνικούς της Δ.Ε.Η. αφαιρώντας από ηλικιωμένους. χρυσαφικά και το συνολικό χρηματικό ποσό των 6.900 ευρώ.