Skip to main content

AstraZeneca: Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα εν αναμονή αποφάσεων ΕΜΑ

Οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca συνεχίζονται κανονικά στην Ελλάδα εν αναμονή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Τις ευρωπαϊκές εξελίξεις γύρω από την υπόθεση με το εμβόλιο της AstraZeneca παρακολουθούν οι αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα, με την αρμόδια Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να βρίσκεται σε επαγρύπνηση και να παραμένει σε επαφή με τον Ελληνικό Οργανισμό Φαρμάκων.

Διαβάστε ακόμη: Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία αναστέλλουν τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από το υπουργείο Υγείας, οι ελληνικές υγειονομικές αρχές αναμένουν τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), ο οποίος ανακοίνωσε την Καθαρά Δευτέρα πως θα πραγματοποιήσει «έκτακτη συνάντηση» την Πέμπτη (διαβάστε ΕΔΩ), μετά την αναστολή από πολλές χώρες της χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca κατά της COVID-19 λόγω ανησυχιών που συνδέονται με θρόμβους αίματος. Ο ΕΜΑ πρόσθεσε πως τα πλεονεκτήματα του εμβολίου εξακολουθούν να υπερέχουν των κινδύνων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μέχρι να υπάρξουν νεότερες οδηγίες εκ μέρους του ΕΜΑ, οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca συνεχίζονται κανονικά στην Ελλάδα, όπως ανέφερε και σε ανακοίνωσή της την Κυριακή η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.