Skip to main content

AstraZeneca: Το 93% πήγε σήμερα στο ραντεβού για το εμβόλιο

Παρά τη μεγαλύτερη διστακτικότητα του πληθυσμού απέναντι στο AstraZeneca το 93% των προγραμματισμένων ραντεβού με το σκεύασμα πραγματοποιήθηκαν.

Από τα 8.750 προγραμματισμένα ραντεβού με το εμβόλιο της AstraZeneca έως τις 7μμ της Τρίτης πραγματοποιήθηκαν τα 8.681, ένα ποσοστό δηλαδή 93%. Συνολικά, τα ραντεβού με AstraZeneca για σήμερα ανέρχονταν στα 9.123, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr.

Παρά τη μεγαλύτερη διστακτικότητα του πληθυσμού απέναντι στο AstraZeneca συγκριτικά με τα άλλα εμβόλια -στο 1,89% οι ακυρώσεις για δεύτερη δόση ενώ για Pfizer και Moderna στα 0,5% και 0,45% αντίστοιχα-, η πλειοψηφία των πολιτών σήμερα πραγματοποίησαν το εμβόλιο.

Σύμφωνα με την τελευταία σύσταση, δύνανται να αιτηθούν μέσω του θεράποντος ιατρού τους, από τη Δευτέρα 21 Ιουνίου, την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους κατά της COVID-19 με άλλο εμβόλιο.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα απόφαση περί τη σύσταση και όχι απαγόρευση όπως διευκρίνισε χθες ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, αφορά 1.300 περίπου άτομα ηλικίας κάτω των 60 ετών που έχουν προγραμματίσει ραντεβού εμβολιασμού για 1η δόση με AstraZeneca, και τα οποία θα λάβουν ενημερωτικό sms με τη σχετική απόφαση και την επιλογή αλλαγής εμβολίου, εφόσον το επιθυμούν.