Τετάρτη 1 Απριλίου 2020
x

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ

Η αστυνομία της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε σήμερα έρευνα για παράνομη συλλογή στοιχείων στα γραφεία της Google Inc. στη Σεούλ.

Η αστυνομία της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε σήμερα έρευνα για παράνομη συλλογή στοιχείων στα γραφεία της Google Inc. στη Σεούλ.

Η Google προετοίμαζε από πέρσι να ξεκινήσει την υπηρεσία της Street View στη Νότια Κορέα, και η συλλογή προσωπικών στοιχείων χρηστών του Διαδικτύου σχετίζεται με την εφαρμογή της υπηρεσίας αυτής, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο αστυνομικός αυτός έλεγχος σε μία από τις πλέον δικτυωμένες χώρες της Ασίας ήταν ένα νέο χτύπημα για τη Google, η οποία ήδη αποτελεί αντικείμενο έρευνας για το ίδιο θέμα από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ, τις δικαστικές αρχές πολλών ευρωπαϊκών χωρών, ενώ αντιμετωπίζει και αρκετές αγωγές ιδιωτών σε όλο τον κόσμο.

«Η αστυνομία ερεύνησε τη Google Korea LLC λόγω υποψιών περί παράνομης συλλογής και αποθήκευσης προσωπικών στοιχείων χρηστών του Διαδικτύου, μέσω δικτύων wi-fi», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η αστυνομία της χώρας.

Η Google είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι τα αυτοκίνητα που συνέλεγαν στοιχεία για τη φωτογραφική υπηρεσία Street View είχαν κατά λάθος συλλέξει και στοιχεία χρηστών μέσω ανοιχτών ασύρματων δικτύων, και ότι για το λόγο αυτό τα αυτοκίνητα Street View είχαν διακόψει τις εργασίες τους παγκοσμίως.

Η φωτογραφική υπηρεσία Google Street View περιλαμβάνεται στις εφαρμογές Google Maps και Google Earth και προσφέρει πανοραμικές απόψεις δρόμων, από διαφορετικές γωνίες, πόλεων σε όλο τον κόσμο.A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ