Skip to main content

Αθήνα - Πολυτεχνειούπολη: Απόπειρα αρπαγής του «Έσκο» από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται

Εξετάζεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για οργανωμένη επιχείρηση αρπαγής του αρχηγού της αλβανικής μαφίας της Πολυτεχνειούπολης από το νοσοκομείο.

Συναγερμός σήμανε το απογευμα της Πέμπτης στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» της Αθήνας, όπου νοσηλεύεται ο 30χρονος Αλβανός φερόμενος ως αρχηγός της μαφίας της Πολυτεχνειούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, δύο αυτοκίνητα με 10 Αλβανούς, έφτασαν έξω απο το νοσοκομείο, κινούνταν περίεργα και αμέσως έγιναν αντιληπτοί απο την ομάδα ΟΠΚΕ που βρισκόταν εκεί.

Οι αστυνομικοί, κατά πληροφορίες του ίδιου μέσου, κάλεσαν ενισχύσεις, στο σημείο έφτασε άμεσα και δεύτερη ομάδα ΟΠΚΕ, με αποτέλεσμα τα δύο αυτοκίνητα των Αλβανών να σπεύσουν να εξαφανιστούν, με τους οδηγούς να κινούνται ανάποδα στα στενά της περιοχής.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν έναν Αλβανό, ο οποίος δεν πρόλαβε να μπει σε κάποιο από τα οχήματα και κρύφτηκε σε μια πρασιά. Όπως προέκυψε, ο Αλβανός που εντοπίστηκε είναι θείος του τραυματία και οδηγήθηκε στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Σημειώνεται ότι χθες, σύμφωνα με το protohema.gr, στο νοσοκομείο οπου νοσηλεύεται ο «Έσκο», εισήλθε ενας Αλβανός ζητώντας απο τους γιατρούς να μάθει την κατάσταση του τραυματία. Πλέον εξετάζεται, όπως τονίζει το ίδιο μέσο, το ενδεχόμενο να πρόκειται για οργανωμένη επιχείρηση αρπαγής του αρχηγού της αλβανικής μαφίας της Πολυτεχνειούπολης.

Πηγές της Αστυνομίας, σύμφωνα με το protothema.gr, επισημαίνουν ότι η φύλαξη του συγκεκριμένου ποινικού είναι άκρως επικίνδυνη και πρέπει να διατεθεί ομάδα ΕΚΑΜ. Λένε επίσης ότι δεν έχει γίνει καμιά εκτίμηση των μέτρων φύλαξης ούτε υπάρχει σχέδιο, απλά έχουν διαθέσει πέντε αστυνομικούς.

Τέλος, συμφωνά με καταγγελίες συνδικαλιστών της Ένωσης Αστυνομικών Υπάλληλων Αθηνών, τον τελευταίο καιρό η ΟΠΚΕ χρησιμοποιείται αποκλειστικά για φύλαξη στόχων με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σήμερα διαθέσιμη ομάδα στην περιοχή να επέμβει άμεσα. Έτσι μέχρι να στείλουν κάποια ΟΠΚΕ από άλλου, οι δράστες είχαν εξαφανιστεί.

Πληροφορίες: protothema.gr