Skip to main content

Αθήνα: Δύο προσαγωγές για την παράσταση διαμαρτυρίας έξω από εφημερίδα

Περίπου 25-30 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο, φώναξαν συνθήματα, ενώ έγραψαν συνθήματα στους τοίχους του απέναντι κτηρίου και πέταξαν τρικάκια

Δύο προσαγωγές έγιναν από την Αστυνομία μετά από παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο της εφημερίδας Δημοκρατία, στην οδό Ερατοσθένους στο Παγκράτι.

Συγκεκριμένα, περίπου 25-30 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο όπου φώναξαν συνθήματα, ενώ έγραψαν συνθήματα στους τοίχους του απέναντι κτηρίου και πέταξαν τρικάκια.

Το περιστατικό, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, συνέβη γύρω στις 5 το απόγευμα και οι νεαροί παρέμειναν στο σημείο περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια αποχώρησαν, ενώ οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο προχώρησαν στις δύο προσαγωγές.

«Η επίθεση στην εφημερίδα Δημοκρατία είναι απολύτως καταδικαστέα» έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.



Δήλωση του Στ. Πέτσα για την επίθεση εναντίον της εφημερίδας "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"

«Αυτοί που έβαλαν σήμερα στο στόχαστρο την εφημερίδα "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ", πρόσθεσαν έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των επιθέσεων εναντίον της Δημοκρατίας. Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιου είδους φασιστικές επιθέσεις που στρέφονται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου», τονίζει σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιος Πέτσας σχολιάζοντας την επίθεση κατά της εφημερίδας «Δημοκρατία», από ομάδα νεαρών που έγραψαν συνθήματα στους τοίχους του απέναντι κτιρίου από την εφημερίδα και πέταξαν τρικάκια.