Skip to main content

Αθήνα: Ελεύθεροι με όρο να μην πηγαίνουν Εξάρχεια 3 συλληφθέντες

Οι τρεις συλληφθέντες για τα επεισόδια στην πρώην ΑΣΟΕΕ αφέθηκαν ελεύθεροι - Σφοδρές αντιδράσεις και κύμα αλληλεγγύης για τη σύλληψή τους.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή, οι τρεις συλληφθέντες στην πλατεία Βικτωρίας για τα επεισόδια στην πρώην ΑΣΟΕΕ την Τετάρτη.

Ωστόσο, τους απαγορεύθηκε να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε δημόσια συγκέντρωση μέχρι τη δίκη τους, όπως και να μην πηγαίνουν στην περιοχή των Εξαρχείων.

Η απαγόρευση ισχύει επίσης για δρόμους όπως η Ασκληπιού, η Αλεξάνδρας, η Πατησίων και άλλοι της ευρύτερης περιοχής

Επιπλέον, τους επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης δυο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Η υπόθεση των συλληφθέντων, μεταξύ των οποίων και δύο καλλιτέχνες, ένας stand-up κωμικός και ένας μουσικός, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και κύμα αλληλεγγύης. Όπως καταγγέλλουν οι αλληλέγγυοι, δυνάμεις της ομάδας ΔΡΑΣΗ επιτέθηκαν και χτύπησαν αναίτια τους δύο καλλιτέχνες, ενώ επικαλούμενοι βίντεο που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο καταγγέλλουν πως οι αστυνομικοί τους "φύτεψαν" μολότοφ.