Skip to main content

Αθήνα: Επίθεση ακροδεξιών σε αντιφασιστική συγκέντρωση στο Νέο Ηράκλειο (vid)

Ομάδα 10-15 ατόμων επιτέθηκε σε συγκεντρωμένο κόσμο στο Νέο Ηράκλειο της Αθήνας με αποτέλεσμα να υπάρχουν τραυματίες - Δείτε βίντεο

Φασιστική επίθεση το απόγευμα της Κυριακής στο Νέο Ηράκλειο σε εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ για τον ένα χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και λίγες μόλις ώρες από την επίθεση στη Θεσσαλονίκη εναντίον μελών της ΚΝΕ.

Ομάδα 10-15 ατόμων επιτέθηκε σε συγκεντρωμένο κόσμο με αποτέλεσμα να υπάρχουν τραυματίες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, διακομίζονται στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.



Σε βίντεο που δημοσίευσε στο facebook από την επίθεση σε μέλη της η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλεί, καταγγέλλει ολιγωρία της ελληνικής αστυνομίας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «ομάδα φασιστών επιτέθηκε σε εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ με την κάλυψη της αστυνομίας».

Στο οπτικοακουστικό υλικό, απεικονίζονται άνδρες που επιτίθενται σε βάρος των διαδηλωτών, ενώ ένας από αυτούς κλωτσά άτομο που είναι πεσμένο στο έδαφος.

Κατόπιν της επίθεσης στο σημείο έχουν βρεθεί αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής οι οποίοι παίρνουν καταθέσεις από τους αυτόπτεις μάρτυρες.

Η φασιστική επίθεση εναντίον της ΚΕΕΡΦΑ στο Νέο Ηράκλειο, πραγματοποιήθηκε την ώρα εκδήλωσης της οργάνωσης στην Πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου, για την επέτειο ενός χρόνου από την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στις 7 Οκτωβρίου 2020.