Skip to main content

Αθήνα: Καταγγελία μητέρας για bullying σε μαθητή με αφορμή το κύπελλο του ΠΑΟΚ

Η μητέρα κατήγγειλε πως ομάδα δέκα παιδιών ασκεί bullying στον γιο της λόγω της ομαδικής του προτίμησης - Η ΕΛΑΣ την απέτρεψε να κινηθεί νομικά.

Για τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει ο 16χρονος γιος της στο σχολείο, μίλησε μια μητέρα από το Νέο Ηράκλειο. Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε, ο γιος της έχει πέσει θύμα bullying από συνομήλικούς του.

Μια ομάδα περίπου 10 παιδιών, όπως είπε η ίδια στο Livenews, έχει δημιουργήσει μια ομάδα στο Instagram και μέσω αυτής όχι μόνο εκφοβίζει, αλλά απειλεί ευθέως τον γιο της.

Σύμφωνα με την ίδια, η ομάδα επιτέθηκε στο παιδί της μέσα στην τάξη, τον χτύπησαν, το τράβηξαν βίντεο και στη συνέχεια το ανέβασαν στη συνομιλία, στην οποία έβαλαν και τον 16χρονο.

«Το ανακαλύψαμε τυχαία εντελώς. Θέλω να ευαισθητοποιηθούν όλοι πάνω στο θέμα», σημειώνει η μητέρα του 16χρονου μαθητή, η οποία λέει ότι αφορμή για το περιστατικό ήταν η νίκη του… ΠΑΟΚ στο Κύπελλο.

«Το σημαντικό είναι ότι δεν έχει γίνει μόνο στο παιδί μου. Σε άλλο παιδί ήταν αφορμή ότι ήταν καλός μαθητής, σε άλλον γιατί φορούσε ροζ μπλούζα».

Η μητέρα του 16χρονου έχει απευθυνθεί στις Αρχές, οι οποίες όμως την απέτρεψαν από το να κινηθεί νομικά καθώς η διαδικασία θα πάρει τρία με τέσσερα χρόνια.

«Στην αρχή τρελάθηκα. Πήγα στην αστυνομία να δω τι κινήσεις μπορούμε να κάνουμε. Δε θα ήθελα να κινηθώ νομικά, θα ήθελα να το λύσω στο σχολείο».

Τελικά η μητέρα του μαθητή απευθύνθηκε στον Λυκειάρχη, ο οποίος μίλησε μα τα παιδιά που συμμετείχαν στο περιστατικό αλλά και με τους γονείς, και όλοι τους απολογήθηκαν για τη συμπεριφορά τους.