Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020
x

ΑΘΗΝΑ: ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΑΠΟ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ

Το κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλαςαπογειώθηκε από το Καράκας και προσγειώθηκε στην Αθήνα χωρίς να έχει καταθέσει σχέδιο πτήσης.

Με απόλυτη μυστικότητα το κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας προσγειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Το κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας με τα διακριτικά YV2486 απογειώθηκε από το Καράκας και προσγειώθηκε στην Αθήνα χωρίς να έχει καταθέσει σχέδιο πτήσης.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ το κυβερνητικό αεροσκάφος απογειώθηκε από τον προεδρικό διάδρομο του αεροδρομίου Μαικετία του Καράκας με αρχικό προορισμό το νησί “Μαργαρίτα” στην Καραϊβική.

Η πτήση του κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας καλύπτεται από μυστήριο ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου από το Καράκας και την ίδια ημέρα προσγειώθηκε στην Πορτογαλία υπό την απειλή του πιλότου πως θα καταπέσει καθώς του τελείωσαν τα καύσιμα.

Στη συνέχεια το κυβερνητικό αεροσκάφος φέρεται να έχει προσγειωθεί στη Γενεύη ενώ χαρακτηριστικό είναι πως πολλές ευρωπαϊκές χώρες αρνήθηκαν στο αεροσκάφος να προσγειωθεί στο έδαφός του.

Το Σάββατο 2 Μαρτίου το αεροσκάφος προσγειώθηκε στην Αθήνα στις 14:06 το μεσημέρι και ενώ αρχικά ζήτησε μια ώρα παραμονή για ανεφοδιασμό, παρέμεινε στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” για τέσσερις ώρες, προτού απογειωθεί στις 18.00 το απόγευμα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ