Skip to main content

Αθήνα: Έσερναν φέρετρο με νεκρό στα χιόνια στου Ζωγράφου (φωτο+vid)

Ένα βίντεο το οποίο κάνει το γύρο του διαδικτύου, δείχνει τις απεγνωσμένες προσπάθειες μεταφοράς ενός φερέτρου στην περιοχή Ζωγράφου.

Τραγικές εικόνες καταγράφηκαν στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην περιοχή Ζωγράφου, όπου τρεις άνδρες προσπαθούσαν απεγνωσμένα να μεταφέρουν φέρετρο με νεκρό μέσα σε χιονισμένους δρόμους με κουβέρτα.

Το βίντεο από την ομάδα «Μένουμε Ζωγράφου» έχει κάνει τον γύρο των social media και δείχνει τα μεγάλα προβλήματα που προκάλεσε στην Αθήνα η κακοκαιρία «Ελπίς».

Ένας από τους τρεις άνδρες που προσπαθούσαν να μετακινήσουν το φέρετρο φαίνεται να γλιστράει στο χιονισμένο οδόστρωμα δύο φορές μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Δήμος Ζωγράφου: Ιδιωτικό γραφείο τελετών ανέλαβε τη μεταφορά χωρίς να ενημερώσει

Το ethnos.gr επικοινώνησε με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Αναπληρωτή Δήμαρχο Ζωγράφου, Θεόδωρο Μετικαρίδη, ο οποίος εξήγησε ότι ο Δήμος είχε άγνοια για τη μεταφορά του νεκρού. «Δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοτική υπηρεσία», μάς είπε για τις εικόνες. «Ένα ιδιωτικό γραφείο τελετών ανέλαβε να μεταφέρει τον νεκρό χωρίς να ενημερώσει την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου. Δεν ζητήθηκε συνδρομή από την οικογένεια του νεκρού, αν είχε ζητηθεί θα την είχαμε δώσει ευχαρίστως, όπως όλες αυτές τις μέρες μεταφέρουμε, με τα αυτοκίνητά μας, δημότες στα νοσοκομεία για να κάνουν αιμοκαθάρσεις. Ο δρόμος στον οποίο εκτυλίχθηκε το περιστατικό είναι ένας μικρός δρόμος του Δήμου που, όντως, για την ώρα είναι απροσπέλαστος. Με τα εκχιονιστικά που διαθέτει ο Δήμος Ζωγράφου, αλλά και ένα Bobcat της Περιφέρειας, έχουμε καταφέρει να καθαριστούν και να ανοιχτούν κεντρικοί δρόμοι του Δήμου. Μέχρι αύριο θα είναι ανοιχτοί και οι μικρότεροι».