Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021
x

ΑΘΗΝΑ ΣΕ ΑΓΚΥΡΑ: ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΥΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ

Η Αθήνα βρίσκεται σε ετοιμότητα μέχρι τις 2 Αυγούστου, οπότε κι εκπνέει η τουρκική Navtex ενώ οι ένοπλες δυνάμεις είναι σε καθεστώς επιφυλακής.

Ανοιχτή στο διάλογο δηλώνει η Αθήνα μετά τις νέες εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, Ερντογάν, αλλά όχι υπό αυτούς τους όρους, όχι υπό το καθεστώς των συνεχών προκλήσεων από την Άγκυρα και όχι σε αυτό το κρεσέντο προκλητικότητας του Ταγίπ Ερντογάν. 

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, εν των μεταξύ, η Αθήνα βρίσκεται σε ετοιμότητα μέχρι τις 2 Αυγούστου, οπότε κι εκπνέει η τουρκική Navtex, οι ένοπλες δυνάμεις είναι σε καθεστώς επιφυλακής, ενώ είναι σε ανοιχτή γραμμή και με το Παρίσι και κυρίως με το Βερολίνο. Μάλιστα, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για τη θέσπιση ΑΟΖ με την Αίγυπτο, η οποία αναμένεται να δημιουργήσει νέο τοπίο στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. 

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας την ερχόμενη εβδομάδα έχει συναντήσεις με τις ομολόγους του από την Ισπανία και τη Βουλγαρία και θα θέσει για μια ακόμη φορά το θέμα της Αγίας Σοφίας και το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ