Skip to main content

Αθήνα: Τέσσερις συλλήψεις για τα επεισόδια των αντιεμβολιαστών στο Σύνταγμα

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των αρχικώς προσαχθέντων βρίσκεται και ένας ειδικός φρουρός της ΕΛΑΣ με υπερδεκαετή υπηρεσία στην αστυνομία.

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι τέσσερις από τις 25 προσαγωγές που πραγματοποιήθηκαν για τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ, στο Σύνταγμα, σε συγκέντρωση αντιεμβολιαστών. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων, φθορά ξένης περιουσίας και διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των αρχικώς προσαχθέντων βρίσκεται και ένας ειδικός φρουρός της ΕΛ.ΑΣ με υπερδεκαετή υπηρεσία στην αστυνομία.

Οπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, η σχετική ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής από τους συγκεντρωμένους »είχαν παραμείνει περίπου 1.500 άτομα στην πλατεία Συντάγματος και στο οδόστρωμα της Λεωφόρου Αμαλίας, αγνοώντας τις εκκλήσεις – προειδοποιήσεις του επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων να αποχωρήσουν από το οδόστρωμα, προκειμένου να διεξαχθεί ανεμπόδιστα η κυκλοφορία των οχημάτων που είχε διακοπεί».

Ξαφνικά, κατά την ίδια πηγή, μερίδα των συγκεντρωμένων άρχισε να εκτοξεύει μάρμαρα, πέτρες, φωτοβολίδες και μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν έμπροσθεν του Μνημείου Αγνώστου Στρατιώτη. Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στην απώθηση των συγκεντρωμένων, με ρίψεις νερού και περιορισμένη χρήση δακρυγόνων.