Skip to main content

Αθήνα: Το ύστατο χαίρε στον Χρήστο Σαρτζετάκη- Αυτή την ώρα η κηδεία του (φωτο)

Στη Μητρόπολη Αθηνών μεταφέρθηκε η σορός του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Χρήστου Σαρτζετάκη για την εξόδιο ακολουθία που θα τελεστεί σε λίγα λεπτά.

Στη Μητρόπολη Αθηνών μεταφέρθηκε η σορός του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Χρήστου Σαρτζετάκη για την εξόδιο ακολουθία που θα τελεστεί σε λίγα λεπτά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του εκλιπόντος πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, λόγω των υγειονομικών μέτρων, η ταφή του Χρήστου Α. Σαρτζετάκη θα τελεστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.



Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα είναι κλειστή η Μητροπόλεως, ενώ ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν για το κέντρο της Αθήνας.

Επισημαίνεται επίσης πως η οικογένεια εξέφρασε την επιθυμία τυχόν δωρεές να κατατεθούν στην Φλόγα: Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια και στην Εστία Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας ατόμων με νοητική υστέρηση.

Δημόσια δαπάνη η κηδεία

Με τιμές αρχηγού κράτους θα κηδευτεί ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης, ενώ  τηρήθηκε τριήμερο δημόσιο πένθος.



Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής 'Αμυνας Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, η κηδεία του Χρήστου Σαρτζετάκη θα τελεσθεί με δημόσια δαπάνη. Αποφασίστηκε να αποδοθούν κατά την κηδεία του οι τιμές που προσήκουν σε αρχηγό κράτους «ως ελάχιστο φόρο τιμής για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος».



Βιβλίο συλλυπητηρίων στο Προεδρικό Μέγαρο

Σήμερα Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου και αύριο Τρίτη 8 Φεβρουαρίου θα υπάρχει στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου βιβλίο συλλυπητηρίων για τον εκλιπόντα πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Χρήστο Σαρτζετάκη, όπως μεταφέρει ο ΣΚΑΙ.



Όπως ανακοινώθηκε, θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Είσοδος από Βασ. Γεωργίου Β, αριθ. 2. Ώρες προσέλευσης: 10.00-14.00 και 17.00-20.00.