Skip to main content

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Ανοίγει για το κοινό το εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη

Το Σάββατο 22 Ιουνίου θα γίνουν ξεναγήσεις στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών

Τις πόρτες του εργοστασίου της στη Θεσσαλονίκη ανοίγει στο κοινό η Αθηναϊκή Ζυθοποιία συμμετέχοντας για δεύτερη χρονιά στην πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών «Ανοιχτά Ζυθοποιεία».  Το Σάββατο 22 Ιουνίου οι φίλοι της μπίρας θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο εργοστάσιο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στη Σίνδο, να ανακαλύψουν από κοντά τα μυστικά της παραγωγής της μπίρας και να γνωρίσουν τους ανθρώπους που παράγουν μερικές από τις πιο αγαπημένες μάρκες στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» ορισμένες από τις σημαντικότερες ζυθοποιίες και μικροζυθοποιίες της χώρας μας ανοίγουν εφέτος για δεύτερη χρονιά ταυτόχρονα τις πόρτες τους σε όλη την Ελλάδα και συστήνονται με το κοινό.



Οι επισκέπτες στο εργοστάσιο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας θα ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις ακολουθώντας τη διαδρομή της μπίρας από την παραλαβή των πρώτων υλών έως και την εμφιάλωση, θα γνωρίσουν τη διαδικασία παραγωγής της μπίρας και την τέχνη της ζυθοποίησης και θα συμμετέχουν σε καθοδηγούμενη γευσιγνωσία διαφορετικών τύπων μπίρας για να γνωρίσουν τον τρόπο με τον οποίο δοκιμάζουμε κάθε μπίρα.

Οι ξεναγήσεις θα γίνουν σε 2 ομάδες με έναρξη στις 12.00 και τις 15.00

Η είσοδος είναι ελεύθερη με απαραίτητη κράτηση στο https://bit.ly/317WhW5

Για όσους τους επιθυμούν η εταιρεία προσφέρει δωρεάν μεταφορά στο εργοστάσιο με λεωφορείο, που θα αναχωρήσει από την Πλατεία Αριστοτέλους το Σάββατο 22 Ιουνίου στις 11.30 και στις 14.30.

Διαφορετικά, οι επισκέπτες μπορούν να μεταβούν με το δικό τους όχημα στο εργοστάσιο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στη ΒΙΠΕ Σίνδου. Δείτε τον χάρτη εδώ.

Στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης παράγονται 800.000 εκατόλιτρα μπίρας ετησίως.

Με σχεδόν 45 χρόνια λειτουργίας, το εργοστάσιο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στη Θεσσαλονίκη αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγική μονάδα της εταιρείας. Συνολικά κάθε χρόνο παράγονται εκεί σχεδόν 80 προϊοντικοί κωδικοί και 800.000 εκατόλιτρα μπίρας. Επίσης πριν από μερικές ημέρες, ξεκίνησε η παραγωγή της μπίρας ΝΥΜΦΗ, της νέας μάρκας που είναι εμπνευσμένη από την κουλτούρα και την ιστορία της Θεσσαλονίκης και έχει στόχο να υπογραμμίσει τη σχέση του εργοστασίου με την πόλη. Η ΝΥΜΦΗ παράγεται αποκλειστικά με κριθάρι που καλλιεργείται στη Μακεδονία, από περίπου 1500 τοπικούς παραγωγούς.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής και εμπορίας μπίρας στην Ελλάδα, με ενεργή παρουσία στη χώρα για περισσότερα από 55 χρόνια. Ιδρύθηκε το 1963 από μια ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών και σήμερα αποτελεί μέλος του Ομίλου HEINEKEN N.V. Παράγει στην Ελλάδα τις μπίρες Amstel, Amstel Pils, Amstel Dark, Amstel Radler, Amstel Free, Amstel Free Lemon, Heineken, ΑΛΦΑ, ΑΛΦΑ Strong, AΛΦΑ Weiss, ΑΛΦΑ Χωρίς, Fischer, ΒΙΟΣ 5, ΜΑΜΟΣ (με παραχώρηση άδειας χρήσης σήματος από την οικογένεια Μάμος) και Buckler από 100% ελληνικό κριθάρι, όπως και τις δύο μάρκες μηλίτη ΜΗΛΟΚΛΕΦΤΗ και Strongbow στο εργοστάσιό της στην Πάτρα, με ελληνικές πρώτες ύλες. Παράλληλα, στο χαρτοφυλάκιό της ανήκει και το φυσικό μεταλλικό νερό ΙΟΛΗ, ενώ εισάγει γνωστές μάρκες μπίρας μεταξύ των οποίων οι: Affligem, Sol, Mc Farland, Erdinger, Murphy’s, Duvel, Chimay. Διαθέτει 3 μονάδες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και 2 ιδιόκτητα βυνοποιεία σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα καθώς και μια μονάδα εμφιάλωσης του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΙΟΛΗ στη Λαμία.

Από το 2008 πραγματοποιεί το πρώτο και μεγαλύτερο Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού μέσω του οποίου προμηθεύεται ελληνικό κριθάρι για την κάλυψη του 100% των αναγκών για την παραγωγή των προϊόντων της. Οι ελληνικές πρώτες ύλες σε συνδυασμό, με τα σύγχρονα ζυθοποιεία και τα 2 ιδιόκτητα βυνοποιεία, δημιουργούν μια πλήρως καθετοποιημένη ελληνική διαδρομή για τα προϊόντα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.

Με τη βοήθεια ενός εκτεταμένου δικτύου διανομής και πώλησης παράγει και διανέμει τα προϊόντα της σε 19 χώρες και στις 5 ηπείρους.

Παράλληλα με την επιχειρηματική της ανάπτυξη, η εταιρεία έχει επενδύσει στον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής διαδικασίας, στην υιοθέτηση μιας ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής πολιτικής, τη διαμόρφωση ενός ασφαλούς και δίκαιου εργασιακού περιβάλλοντος, την ενημέρωση των καταναλωτών για την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ και την κοινωνική προσφορά, πάντα με την έμπρακτη συμβολή των εργαζομένων της, με διαφάνεια και λογοδοσία.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία διαθέτει από την TÜV AUSTRIA HELLAS ISO 9001:2015 για την ποιότητα των προϊόντων, FSSC 22000: Version 4.1 για την ασφάλεια των προϊόντων (HACCP), ISO 14001:2015 για την προστασία του περιβάλλοντος και OHSAS 18001:2007 για την ασφάλεια και υγεία του προσωπικού.

Επίσης, είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που έχει κατακτήσει την ανώτατη Διαμαντένια διάκριση του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CR Index) για το 2013 καθώς και πολυάριθμες βραβεύσεις για την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα που έχει επιδείξει, τη σταθερή επίδοσή της στη βιώσιμη ανάπτυξη και τη μέριμνα για την κοινωνία και το περιβάλλον. Τέλος, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει βραβευτεί επανειλημμένα για το εργασιακό της περιβάλλον.