Skip to main content

Αθηναίου: H Πάτρα αγαπάει το μπάσκετ, πάντα υπάρχει κίνητρο

«Η Εθνική είναι ομάδα όλης της χώρας και όλοι θέλουν να τη δουν και να την υποστηρίξουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διεθνής γκαρντ του ΠΑΟΚ.

Την προσμονή του για την αυριανή αναμέτρηση της Εθνικής ομάδας μπάσκετ στην Πάτρα κόντρα στη Γερμανία (19:00, «Δ. Τόφαλος») για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 εξέφρασε ο Γιάννης Αθηναίου υπογραμμίζοντας πως «δεν υπάρχει βαθμολογικό άγχος, αλλά πάντα υπάρχει κίνητρο».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο διεθνής γκαρντ του ΠΑΟΚ:

«Ήρθαμε σε μία πόλη που αγαπάει το μπάσκετ. Τα τελευταία χρόνια ο Προμηθέας με την καλή του πορεία έχει φέρει τον κόσμο στο γήπεδο. Το ίδιο περιμένουμε να γίνει και στο δικό μας παιχνίδι. Η Εθνική είναι ομάδα όλης της χώρας και όλοι θέλουν να τη δουν και να την υποστηρίξουν.

Το ότι ερχόμαστε σε μια διαφορετική πόλη από το Ηράκλειο θα χαροποιήσει τον κόσμο, που θα δώσει δυναμικό ‘παρών’. Δεν περίμενα ότι η πρόκριση θα ερχόταν τόσο πιο γρήγορα από το αναμενόμενο.

Το σημαντικό είναι να διατηρήσουμε αυτό το ρυθμό. Παρόλο που πλέον τα ματς δεν έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον, είναι σημαντικό να δείξουμε ότι είμαστε το ίδιο καλή ομάδα. Δεν υπάρχει βαθμολογικό άγχος, αλλά πάντα υπάρχει κίνητρο».