Skip to main content

Εικόνες σοκ στη Μόρια: Χιλιάδες άνθρωποι κοιμήθηκαν στον δρόμο

Πρόσφυγες και μετανάστες, στην πλειονότητά τους γυναικόπαιδα κοιμήθηκαν στο οδόστρωμα στη Μόρια. Συγκλονίζουν οι εικόνες.

Συγκλονίζουν οι εικόνες που έρχονται από τη Μόρια, καθώς μετά την πλήρη καταστροφή της δομής, χιλιάδες άνθρωποι κοιμήθηκαν στον δρόμο, μην έχοντας άλλο κατάλυμα.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, σε όλο το μήκος του δρόμου από την Μόρια προς τον περιφερειακό και έως το μπλόκο που έχει στήσει η αστυνομία, υπάρχουν πρόσφυγες και μετανάστες, στην πλειονότητά τους γυναικόπαιδα που κοιμήθηκαν στο οδόστρωμα.



Συγκλονιστικό το περιστατικό που περιέγραψε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Δημητρης Πανόπουλος, με μια νέα μητέρα να προσπαθεί να ηρεμίσει το μωρό της που έκλαιγε τραγουδώντας δίπλα στην αστυνομική κλούβα.

Η κατάσταση είναι σοβαρή καθώς δεν υπάρχει καμία πρόνοια για νερό ή φαγητό στους ανθρώπους, ενώ δεν έχει ξεκινήσει να στήνεται κάποιος καταυλισμός με σκηνές. Και όλα αυτά εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού και με επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Μόρια.

Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να φτάσει πλοίο όπου θα φιλοξενηθούν ευπαθείς ομάδες και παιδιά. Το πλοίο θα φτάσει στην περιοχή Σίγρι που βρίσκεται 100 χλμ μακριά από τη Μόρια στην άλλη πλευρά της Λέσβου και όσοι επιλεγούν να μείνουν εκεί θα μεταφερθούν με πούλμαν.