Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019
x

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΣΕ 21 ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΜΑΘ

Αθλητικός εξοπλισμός σε 21 σχολεία από το υφυπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) με το πρόγραμμα για το Ολυμπιακό Ιδεώδες

Αθλητικό εξοπλισμό μέσω του προγράμματος του υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) για το Ολυμπιακό Ιδεώδες, στο οποίο συμμετείχαν ακόμη 20 σχολεία της Μακεδονίας και της Θράκης, προσέφερε σήμερα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το ΥΜΑ-Θ, με έναυσμα την αρχή ότι ο αθλητισμός καλλιεργεί σωματικά, ηθικά και πνευματικά τους μικρούς μαθητές αλλά και επιθυμώντας να συμβάλει στην κάλυψη  αναγκών των σχολείων σε αθλητικό εξοπλισμό, υλοποίησε το έργο «Πολιτιστικές και Αθλητικές δράσεις για την ανάδειξη του Ολυμπιακού Ιδεώδους στην Μακεδονία και Θράκη» σε συνεργασία με τις  Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στόχος του έργου ήταν η παροχή κατάλληλου υλικοτεχνικού αθλητικού εξοπλισμού σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των τριών περιφερειών ευθύνης του Υπουργείου Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας-Θράκης), στο πλαίσιο προώθησης των αξιών και ιδανικών των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τα δημοτικά σχολεία, η επιλογή των οποίων έγινε μετά από υπόδειξη των τριών Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Μακεδονίας και της  Θράκης, έλαβαν από το Υπουργείο, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, τον απαραίτητο αθλητικό εξοπλισμό συνολικής αξίας 500 ευρώ το καθένα, για την πραγματοποίηση αθλητικών εκδηλώσεων προώθησης του Ολυμπιακού Ιδεώδους.

Η πρωτοβουλία αυτή του ΥΜΑ-Θ στοχεύει στη μορφωτική και εκπαιδευτική ενδυνάμωση της ολυμπιακής παράδοσης, την υιοθέτηση αθλητικών και ηθικών κανόνων, την αρμονική σωματική και πνευματική ανάπτυξη, αλλά και την ψυχαγωγία των μικρών μαθητών.

Τα σχολεία που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα σε όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη είναι τα εξής: 1ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης, 3ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας, 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλοχωρίου, 9ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς (Φοίνικας), Δημοτικό Σχολείο Συκιάς Χαλκιδικής, Δημοτικό Σχολείο Σ.Σ. Μουριών (Kιλκίς), Δημοτικό Σχολείο Παλαιφύτου (Πέλλα), Δημοτικό Σχολείο Αψάλου Αλμωπίας (Πέλλα), Δημοτικό Σχολείο Κ. Ορεινής (Σέρρες), Δημοτικό Σχολείο Ξηροπόταμου (Δράμα), 19o Δημοτικό Σχολείο Καβάλας, 6/θέσιο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Γλαύκης (Ξάνθη), 8ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης, 4ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, Δημοτικό Σχολείο Τυχερού (Έβρος), 4ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών, 2ο Δημοτικό Σχολείο Δεσκάτης (Γρεβενά), 2ο Δημοτικό Σχολείο Άργους Ορεστικού (Καστοριά), 9ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας, 13ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης, 6ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ