Skip to main content

Αθλήτρια ενόργανης: Έκλαιγα και έτρεχα όλη νύχτα στο σπίτι για να χάσω 200 γραμμάρια

Η Βασιλική Τσαβδαρίδου μίλησε για την πίεση που δεχόταν να διατηρήσει μια καλή φυσική κατάσταση - «Αυτό κατέστρεψε πολλούς αθλητές»

Για εμπειρίες με δύσκολες καταστάσεις που αφορούσαν μεταξύ άλλων σε σκληρές προπονήσεις και μεγάλη πίεση για την διατήρηση μιας καλής φυσικής κατάστασης στην εφηβική ηλικία μεταξύ των 13 και των 16 ετών, που δημιουργούσαν στα παιδιά – αθλητές φόβο να μιλήσουν, έκανε λόγο η πρώην αθλήτρια ενόργανης γυμναστικής Βασιλική Τσαβδαρίδου.

«Υπήρχε η αίσθηση ότι για να γίνεις καλός αθλητής πρέπει να τα αντέξεις αυτά και όποιος δεν μπορεί να τα αντέξει ήταν λίγος εκεί πέρα. Αυτό κατέστρεψε πολλούς αθλητές», είπε μεταξύ άλλων η ίδια, μιλώντας στην ΕΡΤ, προσθέτοντας:

«Και εγώ ζυγιζόμουν κάθε πέντε λεπτά για να δω ποιο θα είναι το βάρος μου για να πάω στο γυμναστήριο την επόμενη ημέρα. Έκλαιγα όλη τη νύχτα, έτρεχα όλη τη νύχτα μέσα στο σπίτι για να χάσω τα 200 γραμμάρια. Υπήρχαν εποχές που έκανα συνεχώς εμετό γι’ αυτό το λόγο».

«Η υγεία μας ήταν ιδιαίτερα κλονισμένη από αυτή τη συμπεριφορά ενός προπονητή και δεν είχε καμία σχέση με μια οργάνωση εθνικής ομάδας. Δεν υπήρχε λ.χ. γιατρός να μας καθοδηγεί, παρά ένας προπονητής που μας έλεγε “δεν θα φάτε”», είπε ακόμα.