Skip to main content

Αθώοι ελλείψει δόλου για την κακοδιαχείριση στα λουτρά Ν. Απολλωνίας

Με τις κατηγορίες της απιστίας στην υπηρεσία και της άμεση συνέργειας, κατά περίπτωση, για την περίοδο 2007-2010, ήταν κατηγορούμενα 4 μέλη του ΔΣ.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης έκρινε αθώους, ελλείψει δόλου, τους τέσσερις κατηγορούμενους για κακοδιαχείριση και οικονομικές ατασθαλίες στην Ανώνυμη Εταιρεία των Ιαματικών Λουτρών Νέας Απολλωνίας. Την αθώωση τους, λόγω αμφιβολιών, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας.

Με τις κατηγορίες της απιστίας στην υπηρεσία και της άμεση συνέργειας, κατά περίπτωση, κάθισαν στο εδώλιο του δικαστηρίου τέσσερα μέλη ΔΣ της δημοτικής επιχείρησης.

Συγκεκριμένα, οι διατελέσαντες πρόεδροι, αντιπρόεδροι, διευθύνων σύμβουλος, της περιόδου 2007-2010, μεταξύ αυτών και πρώην δήμαρχος που δικάστηκε με την ιδιότητα του προέδρου.

Από τον διαχειριστικό έλεγχο Ορκωτού Λογιστή και το πόρισμα ελέγχου του Οικονομικού Επιθεωρητή προέκυψε κακοδιαχείριση και οικονομικές ατασθαλίες στην εταιρεία που λειτουργεί για λογαριασμό του δήμου Ν. Απολλωνίας, με ύψος ζημιάς περίπου 400.000 ευρώ. Το δικαστήριο έκρινε ότι τελέστηκε το αδίκημα χωρίς να υπάρχει δόλος και κήρυξε αθώους τους κατηγορούμενους.