Skip to main content

Αθώοι για το δομημένο ομόλογο των 280 εκατ. στα ασφαλιστικά ταμεία

Σε αθωωτική κρίση κατέληξε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων όσον αφορά τους κατηγορούμενους πρώην προέδρους ταμείων και τραπεζικά στελέχη

Την αθώωση και των 13 κατηγορούμενων για το δομημένο ομόλογο των 280 εκατομμυρίων ευρώ αποφάσισε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, μετά από ακροαματική διαδικασία 16 μηνών.

Σε αθωωτική κρίση κατέληξε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας όσον αφορά τους κατηγορούμενους πρώην προέδρους ασφαλιστικών ταμείων και τραπεζικά στελέχη.

Οι κατηγορούμενοι που κρίθηκαν αθώοι από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων είναι: ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ Αγάπιος Σημαιοφορίδης, η διευθύντρια του ταμείου Παναγιώτα Καραδήμα, οι πρώην υπεύθυνοι του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΕΑΥΦΕ) Παναγιώτης Δεμέστιχας και Γερ. Κονιδάρης, ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΠΟΚΑ Κωνσταντίνος Χρηστίδης, ο υπεύθυνος της ΝΑΜ Γιώργος Παπαμαρκάκης, τα στελέχη της JP Morgan Χ. Αδαμόπουλος και Αβραάμ Σαββίδης, το στέλεχος της Hyppovereinsbank Ν. Μπούγος.

Αντίθετα, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο καταδίκασε δυο εκ των κατηγορούμενων για έκδοση εικονικών τιμολογίων της εταιρείας και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η καταδίκη αφορά στους εκπροσώπους της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις». Πρόκειται τους Γιώργο Αποστολίδη και Θεόδωρο Πρινιωτάκη.

Με αφορμή και την τελευταία ομόφωνη αθώωση από την ελληνική Δικαιοσύνη όλων των υπευθύνων των ασφαλιστικών ταμείων για την αγορά δομημένων ομολόγων, ο πρώην υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Σάββας Τσιτουρίδης προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Είναι μια δικαίωση για ανθρώπους που διασύρθηκαν επί 12 χρόνια για να εξυπηρετηθούν πολιτικές και οικονομικές σκοπιμότητες διαπλεκόμενων κέντρων εξουσίας. Αυτά προς το παρόν».