Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019
x

ΑΘΩΟΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΘ

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Φεβρουάριο του 2015 με μήνυση της τότε διοίκησης του ΟΛΘ και στο εδώλιο κάθισαν συνολικά πέντε άτομα.

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων όσοι είχαν παραπεμφθεί σε δίκη για την εξαφάνιση μεγάλης ποσότητας κατασχεμένων τσιγάρων, η αξία των οποίων προσδιορίστηκε σε 3,6 εκατ. ευρώ, από αποθήκη της Ελεύθερης Ζώνης του λιμένα Θεσσαλονίκης.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Φεβρουάριο του 2015 με μήνυση της τότε διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, ενώ στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθισαν δύο υπάλληλοι του λιμανιού, δύο εκπρόσωποι εταιρείας με έδρα το Κόσσοβο, και ένας εκτελωνιστής.

Ύστερα από πολυήμερη ακροαματική διαδικασία, γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δικαστές του Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης αποφάσισαν ομόφωνα να αθωώσουν και τους πέντε κατηγορούμενους. Εκφωνώντας το σκεπτικό της απόφασης, η πρόεδρος του δικαστηρίου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι δεν αποδείχθηκε η κλοπή ούτε εντοπίστηκε το προϊόν της κλοπής.

Επισήμανε δε, πως δεν διαπιστώθηκαν κενά στη φύλαξη των τσιγάρων και δεν αποδείχθηκε ο χρόνος μεταφοράς τους από το σημείο όπου είχαν αρχικά αποθηκευτεί ως κατασχεμένα.
 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ