Skip to main content

Αθώος ο φωτορεπόρτερ που συνελήφθη σε επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια

Ο Αλέξανδρος Σταματίου είχε συλληφθεί από τις αρχές με την κατηγορία της «διατάραξης οικιακής ειρήνης» - Ελευθερία του Τύπου επικαλέστηκε ο δικηγόρος.

Την αθώωση του φωτορεπόρτερ Αλέξανδρου Σταματίου, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα κατά την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης στέγης προσφύγων στα Εξάρχεια από την ΕΛΑΣ, αποφάσισε σήμερα το Αυτόφωρο Μονομελές Δικαστήριο.

Ο Αλέξανδρος Σταματίου είχε συλληφθεί από τις αρχές με την κατηγορία της «διατάραξης οικιακής ειρήνης».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από την ΚΕΕΡΦΑ, στη δίκη ο συνήγορος Γιάννης Αγγελάκης ζήτησε την αθώωση του επαγγελματία φωτορεπόρτερ επικαλούμενος το δικαίωμα της ελευθερίας του Τύπου και υπογράμμισε το γεγονός ότι η δίωξη είχε αφετηρία τη μηνυτήρια αναφορά του υπόδικου τέως βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

Ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν ο δημοσιογράφος της Εφημερίδας των Συντακτών Τάσος Τσακίρογλου, με την οποία συνεργάζεται ο φωτορεπόρτερ, και οι Μάριος Λώλος, πρώην πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος και Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αρχές είχαν ταυτοποιήσει εξαρχής την επαγγελματική ιδιότητα του φωτορεπόρτερ, ωστόσο η αρχική προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη.