Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019
x

ΑΘΩΟΣ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΨΥΧΑΡΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ALPHA BANK

Το δικαστήριο επίσης αθώωσε δέκα στελέχη της Αlpha Bank που αντιμετώπιζαν κατηγορίες για τη χορήγηση δανείων στον ΔΟΛ που ανέρχονταν σε 44,7 εκ. ευρώ.

Αθωώθηκε μετά από πολύμηνη διαδικασία από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο Σταύρος Ψυχάρης πρώην ιδιοκτήτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και επί σειρά ετών εκδότης των ιστορικών του εφημερίδων.

Σύμφωνα με το skai.gr, το δικαστήριο επίσης αθώωσε δέκα στελέχη της Αlpha Bank που αντιμετώπιζαν κατηγορίες για τη χορήγηση δανείων στον ΔΟΛ που ανέρχονταν σε 44,7 εκ. ευρώ.

Κατά την κατηγορία τα δάνεια είχαν δοθεί χωρίς τις κατάλληλες εγγυήσεις.

Σύμφωνα με το σύντομο σκεπτικό, που ανακοίνωσε το Δικαστήριο στην προκειμένη περίπτωση δεν υπήρξε καμία παράβαση κανόνα επιμέλειας κατά τη διαχείριση των δανείων. Παράλληλα, το Δικαστήριο επισήμανε πως η χορήγηση τους ήταν σύμφωνη με όσα ορίζονται από την τράπεζας της Ελλάδος και τους εσωτερικούς κανόνες της τράπεζας.

Επίσης, αποδείχθηκε, σύμφωνα με το σκεπτικό του Δικαστηρίου, πως σημαντικό μέρος της οφειλής έχει καλυφθεί, αφού σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης της ακίνητης περιουσίας του πρώην εκδότη με αποτέλεσμα η ζημία της τράπεζας να καθίσταται αβέβαιη.

Η απόφαση του Δικαστηρίου ήταν σύμφωνη με την πρόταση της εισαγγελέως η οποία επίσης είχε ζητήσει την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ