Skip to main content

Αθώος ο πρώην δήμαρχος Πολίχνης για τις αστικές αναπλάσεις

Τον Οκτώβριο 2013 είχε επιβληθεί κάθειρξη 8 ετών στον Θεόδωρο Παπαδόπουλο, καθώς είχε κριθεί ένοχος για απιστία στην υπηρεσία.

Το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης αθώωσε τον πρώην δήμαρχο Πολίχνης Θεόδωρο Παπαδόπουλο, ο οποίος ήταν κατηγορούμενος για κακοδιαχείριση σε υπόθεση εργασιών ανάπλασης αστικών περιοχών του δήμου. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος, λόγω αμφιβολιών, σε δεύτερο βαθμό, ενώ πρωτόδικα είχε καταδικαστεί με πολυετή κάθειρξη.

Τον Οκτώβριο 2013, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε κάθειρξη 8 ετών στον πρώην δήμαρχο Πολίχνης, καθώς είχε κριθεί ένοχος για απιστία στην υπηρεσία, με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Η έφεση του είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο κ. Θεοδωρίδης βρέθηκε κατηγορούμενος επειδή υπέγραψε εντάλματα πληρωμής υπέρ εργολάβου καταβάλλοντας, μέσα στο 2001, τα χρήματα για την εκτέλεση των εργασιών ανάπλασης διαφόρων αστικών δημοτικών περιοχών. Στο κατηγορητήριο αναφερόταν ότι ζημίωσε τον δήμο κατά 930.000 ευρώ.