Skip to main content

Αθωωτική απόφαση για το Δ. Δέλτα για την οδό Κορυτσάς

Στο σκαμνί κάθισαν υπηρεσιακοί παράγοντες και αντιδήμαρχοι, της σημερινής και της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου Δέλτα.

Αθωωτική ήταν απόφαση που εκδόθηκε χθες από το Γ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης και αφορά στην επισκευή και συντήρηση του οδοστρώματος της οδού Κορυτσάς.

Στο σκαμνί κάθισαν υπηρεσιακοί παράγοντες και αντιδήμαρχοι, της σημερινής και της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου Δέλτα.

«Είναι μια εξαιρετικά σημαντική απόφαση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους ανθρώπους που την υπηρετούν διότι βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Πολύ περισσότερο που έρχεται σε μια εποχή που τα προβλήματα είναι συσσωρευμένα για όλους και οι πολίτες ζητούν λύσεις για τα πάντα από τους Δήμους, μιας και είμαστε η βαθμίδα διοίκησης που βρίσκεται σε άμεση και καθημερινή επαφή μαζί τους», επισήμανε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Δέλτα Ευθύμης Φωτόπουλος.

Κάνει λόγο για «μια μεγάλη δικαίωση για τη διοίκηση του Δήμου και συγκεκριμένα για τη στάση που κρατάμε σε αυτό το θέμα και για τις ενέργειες που κάνουμε».

«Προσπαθούμε και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να κρατούμε το οδόστρωμα σε μια καλή κατάσταση, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων μας, των οικονομικών και διαδικαστικών δυνατοτήτων του Δήμου, όμως το πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί καθολικά με αυτό τον τρόπο. Πολύ περισσότερο που δεν είναι σημερινό, αλλά μετρά 30-40 χρόνια. Η δημιουργία μιας Άτυπης Βιομηχανικής Συγκέντρωσης (ΑΒΣ) εδώ και 3-4 δεκαετίες μέσα σε αγροτεμάχια, χωρίς κανένα κεντρικό σχεδιασμό για τις αναγκαίες υποδομές, είναι η αιτία των προβλημάτων. Θεωρούμε δεδομένο ότι η οικονομική κι επιχειρηματική δραστηριότητα πρέπει να στηριχθεί και, επομένως, τα προβλήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν κεντρικά, από τα συναρμόδια υπουργεία», τονίζει.

Ο κ. Φωτόπουλος υπενθυμίζει ότι έχει απευθυνθεί πολλάκις στους αρμόδιους υπουργούς με δημόσιες δηλώσεις αλλά και εγγράφως, ενώ πρόσφατα είχε προσκαλέσει και αναμένει τον αν. Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης Αλ. Χαρίτση για να έρθει στην περιοχή και να αναζητηθούν άμεσα τρόποι αντιμετώπισης των προβλημάτων με έργα οδοποιίας, αντιπλημμυρικά, αποστράγγισης και απορροής υδάτων».

φωτογραφία αρχείου