Skip to main content

«Άτυποι σύμβουλοι» των υπουργών οι βουλευτές της ΝΔ

Με πρωτοβουλία Καλαφάτη οι βουλευτές χωρίστηκαν ανά επάγγελμα και συναντώνται με υπουργούς, προκειμένου να αποκτήσουν κοινό βηματισμό ΚΟ-κυβέρνησης.

Το δικό του στίγμα στη λειτουργία των βουλευτών και στην αναβάθμιση του ρόλου τους θέλει να αφήσει ο Σταύρος Καλαφάτης ως γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

Ο κ. Καλαφάτης στους κύκλους συναντήσεων με τους βουλευτές της ΝΔ, που έχει καθιερώσει, άρχισε μια νέα πρωτοβουλία, με την ομαδοποίηση των βουλευτών που ασκούν κοινό επάγγελμα.

Έτσι, μάζεψε τους βουλευτές, που είναι γιατροί, προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το χώρο της υγείας και τις προτεραιότητες που θεωρούν ότι πρέπει να έχει η κυβέρνηση και μέσα στην επόμενη εβδομάδα οι βουλευτές – γιατροί θα συναντηθούν με τον υπουργό και τον υφυπουργό Υγείας, ώστε να τους θέσουν την ατζέντα τους.

Μάλιστα, στο επόμενο διάστημα, ο κ. Καλαφάτης προγραμματίζει ανάλογες συναντήσεις με βουλευτές που είναι στο επάγγελμα νομικοί, πολιτικοί μηχανικοί κτλ.

Στόχος είναι, όπως λέει και ο ίδιος, να αξιοποιηθεί η γνώση και η εμπειρία των βουλευτών σε συγκεκριμένους τομείς για την ενίσχυση του κυβερνητικού έργου, αλλά και για την ισχυροποίηση της φωνής των βουλευτών. Στην αναβάθμιση του ρόλου των βουλευτών έχει συμφωνήσει (κι έχει δεσμευτεί μάλιστα) και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ η στόχευση είναι σταδιακά να αποτελέσουν κατ' ουσία «άτυπους συμβούλους» των υπουργών ανά τομέα πολιτικής οι βουλευτές και να είναι και οι ίδιοι ενήμεροι για το κυβερνητικό έργο, ώστε να το στηρίζουν συνειδητά στη Βουλή.