Skip to main content

ATP Finals: Απόψε το ραντεβού Τσιτσιπά με την ιστορία

Ο σημερινός τελικός είναι ο όγδοος στην ιστορία της διοργάνωσης, στον οποίο και οι δύο φιναλίστ είναι πρωτοεμφανιζόμενοι.

Στον τελικό των τελικών κόντρα στον Αυστριακό Τιμ αγωνίζεται σήμερα ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με στόχο να κατακτήσει το τρόπαιο στο ATP Finals.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς το Σάββατο συγκέντρωσε για άλλη μια φορά πάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας με τη νίκη του με 2-0 επί του Ρότζερ Φέντερερ και έγινε έτσι ο νεότερος φιναλίστ στο συγκεκριμένο τουρνουά από το 2009 και τον Χουάν Ντελ Πότρο.

Ο Αυστριακός τενίστας επιβλήθηκε με 2-0 σετ του Αλεξάντερ Ζβέρεφ στον δεύτερο ημιτελικό, που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου (7-5, 6-3) και θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Έλληνα τενίστα.

Τιμ και Τσιτσιπάς έχουν αναμετρηθεί άλλες έξι φορές στο παρελθόν, με τον Αυστριακό τενίστα (Νο 5 στον κόσμο) να έχει τέσσερις νίκες και τον Έλληνα πρωταθλητή (Νο 6) δύο.

Ο σημερινός τελικός έχει άλλη μια ιδιαιτερότητα καθώς θα είναι ο όγδοος στην ιστορία της διοργάνωσης στον οποίο και οι δύο φιναλίστ θα είναι πρωτοεμφανιζόμενοι.

Το παιχνίδι είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 8 μ.μ. ώρα Ελλάδος.