Skip to main content

Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 0-1

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ήταν ο άνθρωπος που έκρινε το παιχνίδι στο Περιστέρι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ατρόμητο. Ο άσος των “πρασίνων” πέτυχε το γκολ με το οποίο διαμορφώθηκε στο 70’ το τελικό 1-
Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ήταν ο άνθρωπος που έκρινε το παιχνίδι στο Περιστέρι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ατρόμητο. Ο άσος των “πρασίνων” πέτυχε το γκολ με το οποίο διαμορφώθηκε στο 70’ το τελικό 1-0 και επανέφερε τους «πράσινους» σε θέση βολής από τον «αιώνιο». Πολύ μέτριο το θέαμα, δεν έπεισαν οι πρωταθλητές αλλά πήραν ένα ακόμα «τρίποντο». Το πρώτο ημίχρονο θα διεκδικούσε τον τίτλο του χειρότερου 45λεπτου σε όλο το πρωτάθλημα ως τώρα, αν υπήρχε τέτοιο βραβείο. Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε φοβερά νωχελικός για ένα 20λεπτο, χωρίς κίνηση, ιδέες και επιθετική δραστηριότητα και κατάφερε να εγκλωβιστεί από το παιχνίδι των γηπεδούχων που με καλό πρέσινγκ ψηλά τους δυσκόλεψαν αφάνταστα την κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Ατρόμητος έδειξε να έχει την διάθεση, όχι όμως και τα όπλα για να προβληματίσει επιθετικά τον Παναθηναϊκό που δεν δέχτηκε την παραμικρή φάση. Οι «πράσινοι» άρχισαν να απειλούν στο 20’ με ωραία ενέργεια του Χριστοδουλόπουλου από αριστερά και πάσα του Γκαρσία, το σουτ του οποίου κόντραρε στον Νεμπεγλέρα και πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μιχαηλίδη. Στο αμέσως επόμενο λεπτό προέκυψε και μια δεύτερη απειλή με τον Σισέ, αλλά ο Μπρίτο ήταν εκείνος που πρόλαβε να απομακρύνει την μπάλα πριν περάσει την γραμμή.

Οι δύο αυτές ευκαιρίες του «τριφυλλιού» ήταν τελείως αποσπασματικές από την ροή του αγώνα που στην καλύτερη περίπτωση ήταν βαρετός και δεν είχε καθόλου ρυθμό. Πλην του κάπως δραστήριου Γκαρσία, η μεσοεπιθετική γραμμή του Παναθηναϊκού δεν λειτούργησε καθόλου, οπότε ο Σισέ έμεινε στον γνωστό άχαρο ρόλο στην κορυφή, ιδιαίτερα από την στιγμή που Βύντρα και Σπυρόπουλος δεν έδιναν πολλές βοήθειες. Προς την λήξη του ημιχρόνου, στο 42’, ο Γκοβού είχε μια καλή φάση ύστερα από προώθηση και σέντρα του Βύντρα, σύντομα όμως θα έπαιρνε το δρόμο για τα αποδυτήρια αφού και απόψε ήταν συνολικά απογοητευτικός.

To δεύτερο μέρος είχε περίπου την ίδια μορφή αλλά καλύτερο ρυθμό, κυρίως από τον Παναθηναϊκό που μπήκε πολύ πιο επιθετικά. Το γκολ δεν ήρθε στο 47’, σε απευθείας σουτ του Σισέ από μακρινή μπαλιά ακριβείας του Κατσουράνη, ωστόσο αυτή η ευκαιρία έδειξε πως οι «πράσινοι» δεν είχαν σκοπό να χάσουν άλλο χρόνο. Ο Νιόπλιας απέσυρε τον Γκοβου και έβαλε στο ματς τον Καραγκούνη στο 57’, ωστόσο κέρδισε περισσότερα από την αναγκαστική αλλαγή του Σπυρόπουλου, δύο λεπτά πριν. Ο πρώην παίκτης του Ατρομήτου πήγε στα δεξιά (ο Βύντρα άλλαξε πλευρά) και δημιούργησε σημαντικά ρήγματα από εκεί, βοηθώντας τον Παναθηναϊκό να αποκτήσει μομέντουμ νικητή.

Από δική του ενέργεια στο 59’, ο Χριστοδουλόπουλος έφτασε κοντά στο γκολ αλλά τον πρόλαβε ο Νάστος με προβολή στην γωνία της μικρής περιοχής. Ακολούθησε μια έμπνευση του Λουθίς Γκαρσία (απείλησε με απευθείας εκτέλεση… κόρνερ στο 60’) και μια προσπάθεια του Σισέ που δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Μιχαηλίδη στο 67’ και όλα αυτά φανέρωναν πως η πίεση στα καρέ του Ατρόμητου θα γινόταν, λεπτό με το λεπτό, αφόρητη.

Οι γηπεδούχοι είχαν μια μεγάλη φάση σε όλο το ματς, αλλά σε κομβικό σημείο. Δευτερόλεπτα πριν αποχωρήσει από το ματς, ο Ανρί Καμαρά πήγε να το… πάρει μόνος του, με μια προσωπική ενέργεια στο 68’. Ο Σενεγαλέζος βγήκε απέναντι στον Τζόρβα, αποφεύγοντας ωραία τον Κατσουράνη, αλλά στο τετ α τετ σούταρε αδύναμα και η άμυνα του Παναθηναϊκού μπόρεσε να απομακρύνει. Εντέλει, η προσωπική ενέργεια που έκρινε το ματς ήρθε στο 70’ από τον Χριστοδουλόπουλο. Από κεφαλιά-πάσα του Σισέ, ο 23χρονος συνέκλινε από αριστερά, πέρασε τον Νάστο και με σουτ στην κλειστή γωνία του Μιχαηλίδη πέτυχε το 1-0.

Εκεί τελείωσε οριστικά το παιχνίδι, αφού ο Ατρόμητος φάνηκε τρομερά αδύναμος για να αλλάξει κάτι στο τελευταίο 20λεπτο. Οι «πράσινοι» δεν πήραν ρίσκα, ο Τζόρβας έμεινε θεατής του αγώνα και η νίκη ήρθε εύκολα στο τέλος, αν και η εικόνα του Παναθηναϊκού κι απόψε, δεν ήταν κάτι το εξαιρετικό.

Ατρόμητος: Μιχαηλίδης, Ολιβέιρα, Νάστος, Μπαζίνσκι, Βινιάλ (19’ Μελισσάς), Νεμπεγλέρας, Καμαρά (69’ Περόνε), Σφακιανάκης, Σαγκανόφσκι, Τάτος (77’ Καραλής), Μπρίτο.

Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος (55’ Μαρίνος), Καντέ, Ζιλμπέρτο, Σιμάο, Χριστοδουλόπουλος (86’ Ιωαννίδης), Σισέ, Γκοβού (57’ Καραγκούνης), Λουίς Γκαρσία, Κατσουράνης.