Skip to main content

Ατρόμητος-Ξάνθη 1-1

Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχθηκαν Ατρόμητος και Σκόντα Ξάνθη στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της έβδομης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Ο Ατρόμητος άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Περόνε και ο Έλινγ
Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχθηκαν Ατρόμητος και Σκόντα Ξάνθη στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της έβδομης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Οι δύο ομάδες δεν προσέφεραν θέαμα, ενώ και οι φάσεις που έγιναν ήταν ελάχιστες. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Περόνε στο 48’, ενώ και πάλι με πέναλτι η Ξάνθη έκανε το 1-1 στο 69’.

Ο Ατρόμητος μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης επέβαλλε τον ρυθμό του στο ματς. Οι γηπεδούχοι είχαν και την πρώτη αξιόλογη ευκαιρία στο παιχνίδι στο 13’, όταν ο Μπρίτο έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Τα επόμενα λεπτά όμως, κύλησαν χωρίς κάτι ιδιαίτερο. Η επόμενη φάση που μας…ξύπνησε σημειώθηκε στο 30’, όταν ο Μπέρτος έφυγε στην αντεπίθεση, βγήκε απέναντι από τον Μιχαηλίδη, αλλά το σουτ του κατέληξε στην αγκαλιά του Έλληνα πορτιέρο. Με την ολοκλήρωση της φάσης, οι παίκτες και η τεχνική ηγεσία του Ατρομήτου επιτέθηκαν στον παίκτη των Ακριτών, ο οποίος δεν τήρησε το fair play, αφού στην αρχή της φάσης ο Σαρμιέντο είχε πέσε στο έδαφος.

Μέχρι το 35’ το ματς κύλησε χωρίς κάτι ιδιαίτερο, ωστόσο στα τελευταία δέκα λεπτά του πρώτου μέρους σημειώθηκαν κάποιες καλές ευκαιρίες και σίγουρα θα μπορούσε να υπάρξει και κάποιο γκολ. Την αρχή έκανε ο Ατρόμητος, όταν στο 36’ ο Νεμπεγλέρας εκτέλεσε το κόρνερ, ο Περόνε πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε πέντε λεπτά αργότερα, όταν ο Βασιλακάκης έκανε ένα ωραίο πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι. Το ημίχρονο πάντως ολοκληρώθηκε με μία ακόμα καλή ευκαιρία για τους Περιστεριώτες, όταν ο Καμαρά κινήθηκε ωραία μέσα στην περιοχή, επιχείρησε και το σουτ, όμως ο Γκσπούρνινγκ έπεσε σωστά και απέκρουσε.

Στο δεύτερο ημίχρονο, όπως ακριβώς και στο πρώτο, ο Ατρόμητος μπήκε δυνατά και πίεσε από τα πρώτα λεπτά για το γκολ. Στο 48’ ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ο Αντεφέμι τράβηξε μέσα στην περιοχή τον Σκόνδρα και ο διαιτητής έδωσε αμέσως το πέναλτι. Ο Περόνε ανέλαβε την εκτέλεση, σημάδεψε την δεξιά γωνία και έκανε το 1-0. Το γκολ αυτό ανέβασε στα ύψη την ψυχολογία των γηπεδούχων, οι οποίοι δύο λεπτά αργότερα είχαν την ευκαιρία να καθαρίσουν το ματς, όμως το πλασέ του Περόνε μέσα από την περιοχή έφυγε άουτ.

Η Ξάνθη όσο περνούσε ο χρόνος έβγαινε μπροστά και τελικά στο 69’ έφτασε στο γκολ. Ο Πόι κοντρόλαρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, όμως ο Σκόνδρας που τον μάρκαρε τον τράβηξε και τον έριξε κάτω, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να δώσει αμέσως πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Έλινγκτον, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 1-1, ενώ ο αμυντικός του Ατρομήτου είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.

Από το γκολ της Ξάνθης και μετά το ματς ήταν απόλυτα ισορροπημένο. Οι φάσεις που έγιναν μέχρι το 90’ ήταν ελάχιστες, ενώ από την εικόνα του παιχνιδιού ήταν εμφανές πως και οι δύο ομάδες βολεύονταν με την ισοπαλία. Στο 93’ πάντως ο Ατρόμητος θα μπορούσε να είχε «κλέψει» το τρίποντο, όταν ο Νεμπεγλέρας έκανε τη σέντρα, ο Τάτος πήρες την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.


Ατρόμητος: Μιχαηλίδης, Ολιβέιρα, Νάστος, Μπαζίνσκι, Σκόνδρας, Νεμπεγλέρας, Καμαρά, Σαρμιέντο (35΄ Σφακιανάκης), Περόνε (75΄ Τάτος), Φαβάλι, Μπρίτο (80΄ Σαγκανόφσκι)

Ξάνθη: Γκσπούρνινγκ, Βάλλας, Στιούαρτ, Μπέρτος, Γκλέισον, Κατόνγκο (73΄ Κιντάνα), Φλίσκας, Βασιλακάκης, Πόι (90΄ Μπούγκα), Αντεφέμι, Μαρσελίνιο (62΄ Έλινγκτον)