Skip to main content

Αττική: Επεισοδιακή σύλληψη συμορρίας 7 ατόμων - Ο αστυνομικός - «αναρριχητής»

Μια απρόσμενη εξέλιξη είχε καταγγελία για απόπειρα κλοπής σε πολυκατοικία στον Πειραιά - Συνελήφθη συμμορία επτά ατόμων για διάρρηξη

Μια απρόσμενη εξέλιξη είχε καταγγελία για απόπειρα κλοπής σε πολυκατοικία στον Πειραιά μέρα μεσημέρι. Κάλεσαν για 2-3 επίδοξους κλέφτες και τελικά συνέλαβαν 7 άτομα με έναν αστυνομικό μάλιστα να αναρριχάται σε όροφο του κτηρίου προκειμένου να τους πιάσουν στα «πράσα».

Είναι 13.20 όταν ένοικος του πολυώροφου κτηρίου την Τρίτη, αντιλαμβάνεται 2 γυναίκες και έναν νεαρό να έχουν εισχωρήσει στο εσωτερικό της πολυκατοικίας και να προσπαθούν να διαρρήξουν ένα εκ των διαμερισμάτων.  Αφού χτυπούν επανειλημμένα το κουδούνι για να βεβαιωθούν ότι λείπει η ιδιοκτήτρια του «στόχου-οικίας», οι 2 ημεδαπές 39 και 33 ετών ελέγχουν στο διάδρομο μήπως ανεβαίνει κάποιος, ενώ ο 17χρονος που είναι μαζί τους προσπαθεί να διαρρήξει την πόρτα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στο Skai.gr και μαρτυρίες κατοίκων, τρομοκρατημένη η γειτόνισσα η οποία αντιλαμβάνεται και βλέπει την δράση τους από το ματάκι της πόρτας της… μέχρι που της το «καλύπτουν» με ένα χαρτάκι, καλεί την Άμεση Δράση. Δύο εκ τους δράστες φέρεται να βγαίνουν και να μπαίνουν σε αμάξι που τους περίμενε λίγο πιο πέρα περιμένοντας και τους υπόλοιπους. Ωστόσο, μέσα σε λίγα λεπτά μια ομάδα ΔΙ.ΑΣ φτάνει στον χώρο. Οι αστυνομικοί βρίσκουν ανοιχτή την πόρτα στην κεντρική είσοδο και «σφραγίζουν» με τις δυνάμεις τους απρόσκλητους μουσαφίρηδες στο εσωτερικό του κτηρίου.  Την ίδια στιγμή, ένας από τους αστυνομικούς ζητάει σκάλα από το διπλανό μαγαζί και.. σκαρφαλώνει στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου προκειμένου να πιάσει επ’ αυτοφώρω τους δράστες και να αποκλείσει οποιαδήποτε διέξοδό τους. Τα φώτα στους διαδρόμους της πολυκατοικίας είναι κλειστά. Καθώς οι αστυνομικοί ερευνούν τους κοινόχρηστους χώρους της χώρους εντοπίζουν στο σκοτάδι μία δράστιδα στον πρώτο όροφο και στην συνέχεια βρίσκουν στους επάνω ορόφους να κρύβονται άλλα τρία άτομα. Συνολικά εντοπίζονται 4 άτομα. Ζητούνται ενισχύσεις.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως σε ερωτήσεις των αστυνομικών οι τέσσερις συλληφθέντες που βρίσκονται στην πολυκατοικία αναφέρουν ότι πήγαν εκεί για επαιτεία και ότι την κεντρική θύρα της πολυκατοικίας τους την έχει ανοίξει ένας ένοικος. Στο σημείο φθάνει και δεύτερη ομάδα ΔΙ.ΑΣ μαζί με τον επικεφαλής, οι οποίοι εντοπίζουν σε δρόμο κοντά στην πολυκατοικία ένα ύποπτο όχημα στο οποίο επιβαίνουν τα δύο μέλη της συμμορίας που είχαν βγει νωρίτερα και ένα ακόμα άτομο ο οποίος είχε τον ρόλο του οδηγού-«τσιλιαδόρου». Από επικοινωνία μεταξύ των ομάδων ΔΙ.ΑΣ που προσέτρεξαν στο σημείο θεωρήθηκε ότι τα άτομα που ελέγξανε έχουν πιθανόν σχέση με την πράξη με αποτέλεσμα από την διενεργηθείσα αυτεπάγγελτη αστυνομική προανάκριση να προκύψει πως και οι 7 αποτελούν μέρος συμμορίας που είχαν σκοπό της διάπραξη κλοπών, ληστειών, απατών και άλλων έκνομων ενεργειών.

Στο σύνολό τους οι ημεδαποί δράστες δεν είναι κάτοικοι του Πειραιά ενώ πρόκειται για πέντε γυναίκες ηλικίας 30 – 40 ετών και δύο άνδρες, ηλικίας 43 και 17 ετών.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ, εκτός του ανηλίκου και οι 6 είναι γνώριμοι στις αρχές και έχουν συλληφθεί ξανά για κλοπές και διαρρήξεις με όμοιο τρόπο δράσης και μάλιστα δρώντας από κοινού με εναλλασσόμενους ρόλους.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρωτοδικών Πειραιά και σήμερα βρέθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας.