Skip to main content

Αττική: Νεαροί ρήμαζαν σπίτια - 218.000 ευρώ η λεία τους

Οι κατηγορούμενοι από τον Νοέμβριο του 2019 είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, που διέπραττε κλοπές και ληστείες σε σπίτια στην Αττική.

Περισσότερες από 40 κλοπές και μια ληστεία στην Δυτική Αττική, διέπραξε συμμορία που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ελευσίνας. Ειδικότερα, συνελήφθησαν, έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, τέσσερις δράστες, ηλικίας 26, 23, 21 και 16 ετών, μέλη της σπείρας, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται και πέμπτο μέλος.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ληστείας, εμπρησμού και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι κατηγορούμενοι, από τον Νοέμβριο του 2019, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, που διέπραττε κλοπές και ληστείες σε σπίτια. Πεδίο δράσης ήταν περιοχές της Δυτικής Αττικής και κυρίως Ελευσίνα, Μαγούλα, Μάνδρα, Ασπρόπυργος, Άνω Λιόσια και Αιγάλεω.

Αρχικά, η συμμορία εντόπιζε μονοκατοικίες και διαμερίσματα. Τα μέλη της χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους είτε κλεμμένα αυτοκίνητα, είτε ιδιοκτησίας τους, ενώ προηγουμένως φρόντιζαν να αποκρύπτουν τις πινακίδες κυκλοφορίας. Στη συνέχεια, κατόπτευαν τον χώρο και εισέβαλαν στις οικίες, παραβιάζοντας την κεντρική πόρτα ή τις μπαλκονόπορτες με χρήση διαρρηκτικών εργαλείων και αφαιρούσαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα αξίας.

Σημειώνεται, ότι κατά τη διάρκεια των διαρρήξεων χρησιμοποιούσαν γάντια και κάλυπταν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ενώ σε περίπτωση που γίνονταν αντιληπτοί, ασκούσαν βία σε βάρος των ενοίκων προκειμένου να διατηρήσουν τα κλοπιμαία και να εξασφαλίσουν τη διαφυγή τους.

Χαρακτηριστικό μάλιστα της δράσης τους ήταν ότι σχεδόν πάντα αφαιρούσαν από τα σπίτια μαξιλαροθήκες, τις οποίες χρησιμοποιούσαν για να τοποθετήσουν και μεταφέρουν τα κλοπιμαία.

Μετά από αστυνομικές έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, ρολόγια, κινητά τηλέφωνα και πιστόλι ρεπλίκα. Από την έως τώρα έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί 41 περιπτώσεις κλοπών από σπίτια, ληστεία σε σπίτι και τρεις κλοπές οχημάτων. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες αποκόμισαν συνολικά 218.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.