Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020
x

ΑΤΤΙΚΗ: ΠΛΗΓΜΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ «ΜΑΪΜΟΥ» ΠΡΟΪΟΝΤΑ (ΦΩΤΟ)

Ο μέχρι στιγμής προσδιορισμός της οικονομικής ζημιάς των δικαιούχων των σημάτων, σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 2.342.488 ευρώ.

Επιχείρηση που δραστηριοποιούνταν στην παραγωγή και διάθεση προϊόντων, που έφεραν πλαστά σήματα γνωστών οίκων του εξωτερικού εντόπισαν κλιμάκια υπαλλήλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, σε έλεγχο που διενήργησαν στην Αττική.

Ειδικότερα, στην προσπάθεια αντιμετώπισης του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος, της απάτης σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ε.Ε. και της προστασίας των καταναλωτών από αθέμιτες πρακτικές, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

174.790 τεμάχια στάμπες με πλαστά σήματα επώνυμων εταιρειών

50.950 τεμάχια διαφόρων προϊόντων χωρίς κανένα σήμα ή στάμπα, στα οποία θα τοποθετούνταν πλαστά σήματα επώνυμων εταιρειών2.187 τεμάχια διαφόρων ενδυμάτων, επί των οποίων είχαν ήδη τοποθετηθεί πλαστά σήματα επώνυμων εταιρειών (απομιμητικά προϊόντα)  

7 μηχανήματα εκτύπωσης και επικόλλησης σημάτων (στάμπες)

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης. Σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε ενώπιον του κου Εισαγγελέως.Από  την υπηρεσία μας ενημερώθηκαν σχετικά οι δικαιούχοι των σημάτων των νόμιμων εταιρειών, κάποιοι εκ των οποίων έλαβαν δείγματα και απέστειλαν σχετικές  εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης και δηλώσεις προσδιορισμού οικονομικής ζημιάς, με βάση το περιεχόμενο των οποίων, προκύπτει ότι τα κατασχεθέντα προϊόντα είναι απομίμηση γνησίων, καθώς επίσης ότι ο μέχρι στιγμής προσδιορισμός της οικονομικής ζημιάς των δικαιούχων των σημάτων, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 2.342.488 ευρώ.

Οι υπάλληλοι της Ε.Γ.  Σ.Δ.Ο.Ε. συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς τη μάχη κατά του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ