Skip to main content

Αττική: Συγκινεί η γιαγιά που προσπάθησε να κλέψει τρόφιμα – «Είχα να φάω κρέας δύο μήνες»

«Δεν θα ξαναφάω ποτέ στη ζωή μου κρέας», δήλωσε χαρακτηριστικά η 70χρονη που αποπειράθηκε να κλέψει τρόφιμα - Έχει χάσει τον γιο και τον σύζυγό της.

«Εύχομαι να μην φτάσει στη θέση μου κανένας. Είναι κρίμα από τον Θεό. Η αξιοπρέπεια δεν εξαγοράζεται», δήλωσε η ηλικιωμένη που προσπάθησε να κλέψει τρόφιμα από γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ στο Ίλιον, Αττικής και για την οποία υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση τις τελευταίες μέρες, καθώς η εταιρεία επόκειτο να κινηθεί νομικά εναντίον της.

Διαβάστε: Σταματάει η δίωξη ηλικιωμένης που προσπάθησε να κλέψει τρόφιμα από σούπερ μάρκετ

Με την ντροπή και τις τύψεις να την βαραίνουν για αυτή της την πράξη, η ηλικιωμένη ανοίγει την καρδία της στο LIVE NEWS και εξομολογείται τι την οδήγησε σε αυτό το σημείο. «Στάθηκα μπροστά στα ράφια και είδα τα κρέατα. Με έπιασε νοσταλγία, μεγάλη νοσταλγία, για να μαγειρέψω μία ημέρα με τα παιδιά μου…», είπε και πρόσθεσε ότι έχει πάνω από 2 μήνες να φάει κρέας και ψάρι και το μόνο που ήθελε ήταν να καλέσει για φαγητό τα παιδία και τα εγγόνια της για να τους ευχαριστήσει.

«Δύο μήνες είχα να φάω κρέας και ψάρι και είχαν την επιθυμία να τους φτιάξω τραπέζι να τους ευχαριστήσω, δεν μπόρεσα…», δήλωσε χαρακτηριστικά η ηλικιωμένη.

Η 70χρονη μετάνιωσε την ίδια στιγμή για τα τρόφιμα που έβαλε στην τσάντα της, αλλά φοβήθηκε να τα γυρίσει για να μην την δουν. «Δεν ήταν κανένας δίπλα μου και λέω “πάρτα Μαρία” και το μετάνιωσα επί τόπου», δήλωσε.

Η ηλικιωμένη έγινε αντιληπτή από τον υπεύθυνο του καταστήματος που άμεσα κάλεσε την αστυνομία, σύμφωνα με την πολιτική της εταιρείας. «Μετά από λίγο ήρθαν οι μηχανές… Ήρθαν να πιάσουν τον κλέφτη της χρονιάς…», ανέφερε χαρακτηριστικά η ηλικιωμένη.

«Δίδασκα την αξιοπρέπεια και την έχασα»

Η 70χρονη μίλησε για τα χτυπήματα που έχει δεχθεί από τη ζωή, καθώς έχασε νωρίς τον άντρα της και το γιο της σε τροχαίο και δεν μπορεί να ξεπληρώσει το παλιό δάνειο της οικογενείας. «Με έφαγε το δάνειο και πουλήθηκα στον διάβολο για 30.000 ευρώ», είπε στο LIVE NEWS.

Πλέον αισθάνεται ότι έχει χάσει και την αξιοπρέπεια της, κάτι που δεν μπορεί να το αντέξει. «Δεν θα ξαναφάω ποτέ στη ζωή μου κρέας. Το έταξα, γιατί δεν αντιστάθηκα στον πειρασμό. Συγγνώμη στην εταιρία», είπε.

«Επικοινώνησα με τα Lidl και τους ζήτησα ότι πρέπει αυτή η ιστορία να λήξει. Δεν είναι δυνατόν να κυνηγήσουμε την κύρια. Δεν θέλω να ρίξω ευθύνη στην εταιρεία. Η εταιρεία ακολούθησε τον νόμο», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης.

Η εταιρεία εν τέλει απέσυρε τη μήνυση, αλλά ύστερα από την καταγγελία στην αστυνομία έχει γίνει δίωξη αυτεπαγγέλτως.