Skip to main content

Αττική: Συνελήφθη μέλος εγκληματικής οργάνωσης για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Συνελήφθη χθες το απόγευμα μέλος της διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης του ευρασιατικού οργανωμένου εγκλήματος με την επωνυμία «Vor V Zakone»

Συνελήφθη χθες το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 37χρονος αλλοδαπός, μέλος της διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης του ευρασιατικού οργανωμένου εγκλήματος με την επωνυμία «Vor V Zakone».

Σύμφωνα με την Αστυνομία, σε βάρος του εκκρεμούσαν:

-Καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με ποινή κάθειρξης 10 έτη και 3 μήνες
-Καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά με ποινή κάθειρξης 12 έτη
-Διάταξη του Προέδρου Εφετών Αθηνών με την οποία διατάσσεται η σύλληψή του για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και ληστεία από κοινού και κατά συρροή
-Ένταλμα σύλληψης Ανακριτικού Τμήματος Πειραιά για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και παράβαση της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Υπενθυμίζεται ότι προ δύο μηνών, εξαρθρώθηκε οργανωμένο κύκλωμα της διαβόητης γεωργιανής μαφίας «Vor V Zakone» με την σύλληψη του 42χρονου «Vor» (του τοπικού αρχηγού της), των υπόλοιπων ηγετικών μελών και του εκτελεστικού βραχίονα της οργάνωσης.

Η οργάνωση βρίσκεται πίσω από σειρά διαρρήξεων -από το καλοκαίρι του 2020- σε περιοχές της Αττικής, στην Χαλκίδα και στο Λουτράκι.

Για τις διαρρήξεις αξιοποιούσαν ομοεθνείς τους οικιακές βοηθούς ως πληροφοριοδότες ή κατασκόπευαν τα σπίτια που «χτυπούσαν» και είχαν οργανωμένο τρόπο για την αποστολή των εσόδων τους στο εξωτερικό.

 

Φωτογραφία αρχείου