Skip to main content

Αττική: Το βίντεο με τη φραστική επίθεση ιερέα σε τρανς γυναίκα που είχε πάει σε συσσίτιο

Η χυδαία και σεξιστική επίθεση του ιερέα προς την τρανς γυναίκα για το συσσίτιο προκάλεσε πολλές αντιδράσεις - Τη χαρακτήρισε «άνδρα με βυζιά»

Στη δημοσιότητα δόθηκε το βίντεο με τη χυδαία επίθεση ιερέα προς μια τρανς γυναίκα στην Αττική, η οποία είχε όλα τα απαραίτητα χαρτιά για το συσσίτιο, όμως ο ιερέας της εκκλησίας αρνήθηκε να της προσφέρει φαγητό, αποκαλώντας τη «άντρα με βυζιά».

Διαβάστε: Αττική: Επίθεση ιερέα σε τρανς που είχε πάει σε συσσίτιο - «Δεν θέλουμε ανώμαλους εδώ»

Η χυδαία και σεξιστική επίθεση του ιερέα προς την τρανς γυναίκα για το συσσίτιο προκάλεσε πολλές αντιδράσεις ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διέταξε έρευνα για το περιστατικό.

Η ίδια η τρανς γυναίκα μίλησε στην τηλεόραση του ALPHA και την εκπομπή της Κατερίνας Καινούριου και εξιστόρησε όλο το διάλογο που εκτυλίχθηκε, την ώρα της διανομής του συσσίτιου.

«Πήγα, όπως συνήθιζα επί 15 ημέρες, να πάρω το συσσίτιό μου. Εκείνη την ημέρα μου είπαν οι γυναίκες που φροντίζουν για το συσσίτιο ότι θέλει να με δει ο ιερέας της ενορίας. Με ρωτάει “έχεις καταθέσει τα χαρτιά σου;”, του λέω “φυσικά”, με ρώτησε μετά “τι φορολογική δήλωση έχεις;” και του είπα “αυτή που χρειάζεται για να έχω το συσσίτιο”.

Μετά με ρωτάει “είσαι άντρας ή γυναίκα;” και του είπα “τι σημασία έχει;”. Μετά με ξαναρώτησε και του είπα ότι είμαι τρανς. Και μου είπε “άκουσε να δεις, αυτή είναι η τελευταία φορά που το παίρνεις, γιατί είσαι άντρας με β@@@ά. Άμα θέλεις βγάλε τα β@@@ά σου, γίνε άντρας και θα έρχεσαι να παίρνεις το συσσίτιο. Εσύ δεν είσαι άνθρωπος, είσαι πλάσμα του διαβόλου”.

Και εγώ του είπα μετά “και τι να κάνω; Για να έρχομαι εδώ, σημαίνει ότι έχω ανάγκη”. Μου είπε ότι “αν θες να αυξήσεις τα εισοδήματά σου, να πας να γίνεις πόρνη”. Εγώ ζήτησα πάλι το συσσίτιό μου και μου το αρνήθηκαν», δήλωσε στην εκπομπή.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι «πήγα στην αίθουσα και ήταν άλλοι 3 ιερέαδες και τους ρώτησα γιατί δεν μου δίνουν το συσσίτιό μου. Αφού μου είπε ξανά την ατάκα για τα β@@@ά, του είπα ότι “εγώ θα τα βγάλω, αφού πρώτα βγάλεις εσύ τα ράσα σου”».

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό συνέβη μία εβδομάδα πριν το Πάσχα, στην Καλλιθέα, στην Αττική, και η γυναίκα είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι «πήγα να πάρω φαγητό από τον οίκο του Θεού κι όχι από το σπίτι του ιερέα».

Μήνυση κατατέθηκε στη ΓΑΔΑ, στο τμήμα αντιρατσιστικής βίας, μέσα στο πλαίσιο του αυτοφώρου. «Πρόκειται για μία γυναίκα τρανς, η οποία έχει βάλει με δικαστική απόφαση ότι πρέπει να διορθωθεί η ληξιαρχική πράξη γέννησης από άνδρα σε γυναίκα και το ονοματεπώνυμο από ανδρικό σε γυναικείο, όμως λόγω της πανδημίας δεν έχει προλάβει ακόμα να αλλάξει την ταυτότητά της καθώς θέλει μια γραφειοκρατία η όλη διαδικασία», σημείωσε η δικηγόρος του Red Umbrella Athens Αγγελική Σουγλέ και νομική εκπρόσωπος της τρανς γυναίκας.