Skip to main content

Ατυχές το περιστατικό με τον Γλέζο κατά την αστυνομία και τον Χρυσοχοΐδη

Ατυχές και σε καμιά περίπτωση στοχευμένο, χαρακτήρισε το περιστατικό με το Μανώλη Γλέζο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ενώ την ίδια στιγμή αντιπροσωπεία αστυνομικών επισκέφθηκε το ιστορικό στέλεχο
Ατυχές και σε καμιά περίπτωση στοχευμένο, χαρακτήρισε το περιστατικό με το Μανώλη Γλέζο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μέσω της σελίδας του στο twitter, ενώ την ίδια στιγμή αντιπροσωπεία αστυνομικών επισκέφθηκε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς στο νοσοκομείο και του ζήτησαν συγγνώμη για το περιστατικό.

«Το περιστατικό με το Μανώλη Γλέζο ήταν ατυχές και σε καμιά περίπτωση στοχευμένο. Ήταν μέρος προσπάθειας της αστυνομίας να περιορίσει τα επεισόδια», αναφέρει ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Παράλληλα, η αντιπροσωπεία των αστυνομικών εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Αγαπητέ Κύριε Γλέζο, με αισθήματα έντονης ανησυχίας και αγανάκτησης πληροφορηθήκαμε ότι κατά τη διάρκεια της ειρηνικής εκδήλωσης διαμαρτυρίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, χρησιμοποιήθηκαν και πάλι συνάδελφοι μας στον άχαρο ρόλο της καταστολής, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ο άνθρωπος σύμβολο των αγώνων του λαού μας, εσείς που έχετε άλλωστε συμπαρασταθεί και στηρίξει τους αγώνες μας. Δεχθείτε τις ειλικρινείς μας ευχές για ταχεία ανάρρωση. Χίλια συγγνώμη».

Από την πλευρά της, η ΓΑΔΑ τονίζει σχετικά με το περαστικό:

«Λίγη ώρα αργότερα, στο χώρο μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη (Μ.Α.Σ), ομάδες άγνωστων ατόμων προκάλεσαν επεισόδια και επιδόθηκαν σε φθορές, ενώ προπηλάκισαν και τους Ευζώνους της Προεδρικής Φρουράς. Αστυνομικοί που έσπευσαν άμεσα στο σημείο προχώρησαν στη σύλληψη ενός ατόμου, το οποίο συμμετείχε στα επεισόδια και κρατούσε καδρόνι. Όταν ομάδα ατόμων, κινήθηκε κατά των αστυνομικών, προσπαθώντας να απελευθερώσει το συλληφθέντα, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν περιορισμένη χρήση δακρυγόνων κατά των ατόμων που εναντιώνονταν στη σύλληψή του, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναπνευστική δυσφορία στον κ. Μανώλη Γλέζο, ο οποίος στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο».