Skip to main content

Audi Aicon concept: Άλμα στο αύριο χωρίς τιμόνι και χωρίς πεντάλ

Το πρωτότυπο Audi Aicon χρησιμοποιεί όλες τις δυνατότητες που προσφέρει ένα αυτόνομο πολυτελές σεντάν του μέλλοντος με πρωτοφανή συνέπεια.

Με το τετράθυρο Audi Aicon, η μάρκα με σήμα τους τέσσερις κύκλους παρουσιάζει το αυτόνομο Audi του μέλλοντος – χωρίς τιμόνι, χωρίς πεντάλ. Ως σχεδιαστική αντίληψη, το τετράθυρο 2+2 κάνει ένα τολμηρό άλμα προς το αύριο για να δείξει την εσωτερική και εξωτερική σχεδίαση των επόμενων δεκαετιών. Αυτό το εξαίρετο τεχνολογικό επίτευγμα συνδυάζει καινοτομίες που αφορούν τη μετάδοση κίνησης, την ανάρτηση, την ψηφιοποίηση και την κινητική αυτονομία - ένα μοναδικό όραμα για την αυτοκίνηση. Το Aicon είναι επίσης σχεδιασμένο για αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία και θα είναι ικανό να καλύψει αποστάσεις από 700 ως 800 χλμ χωρίς επαναφόρτιση.

Το πρωτότυπο Audi Aicon χρησιμοποιεί όλες τις δυνατότητες που προσφέρει ένα αυτόνομο πολυτελές σεντάν του μέλλοντος με πρωτοφανή συνέπεια. Ως σχεδιαστική μελέτη, το τετράθυρο 2+2 κάνει ένα τολμηρό άλμα προς το αύριο για να δείξει την εσωτερική και εξωτερική σχεδίαση των επόμενων δεκαετιών. Ως τεχνολογικό επίτευγμα συνδυάζει καινοτομίες που αφορούν τη μετάδοση κίνησης, την ανάρτηση, την ψηφιοποίηση και την κινητική αυτονομία, αποτελώντας ένα μοναδικό όραμα για την αυτοκίνηση. Το Audi Aicon δείχνει τον κόσμο του αύριο, στον οποίο τα πλεονεκτήματα της ατομικής μετακίνησης συνδυάζονται με το περιβάλλον μιας πολυτελούς αεροπορικής καμπίνας. Μιας καμπίνας χωρίς τιμόνι ή πεντάλ, που μπορεί έτσι να προσφέρει όλες τις ανέσεις των σύγχρονων ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας με τέλεια εργονομία – απλά πολυτελούς.

Μια ματιά είναι υπεραρκετή: Αντίθετα από ότι ένα ρομποτικό ταξί, το οποίο περιορίζεται στην απλή λειτουργικότητα, το αυτόνομο Audi Aicon δεν γνωρίζει όρια. Αδύνατο να αγνοήσεις την παρουσία του και η εξωτερική του εμφάνιση προϊδεάζει για την ευρύχωρη άνεση που απολαμβάνουν οι επιβάτες και τις υψηλές τεχνικές φιλοδοξίες του. Το Audi Aicon είναι μια κλεφτή ματιά στο αυτοκίνητο κύρους του αύριο και το απόλυτο δέλεαρ για τον απαιτητικό πελάτη.

Το Audi Aicon διαθέτει αντικριστά ανοιγόμενες πόρτες μπρος και πίσω.  Δεν υπάρχει (μεσαία) κολώνα Β. Έτσι, όταν οι επιβάτες μπαίνουν στο αυτοκίνητο, βλέπουν ολόκληρο το πλάτος του εσωτερικού χώρου. Στο εσωτερικό, οι γραμμές των διακοσμητικών επιφανειών και των λειτουργικών στοιχείων είναι εμφανώς οριζόντιες. Όλο και φωτεινότερο από κάτω προς τα πάνω, το εσωτερικό ενισχύει την εντύπωση μοναδικής ευρυχωρίας, ενώ η απουσία τιμονιού και κλασικού ταμπλό δημιουργεί μια αίσθηση άπλετου ανοιχτού χώρου.



Αυτό επιτείνεται από τα μεγάλα κρύσταλλα, τη διαφανή οροφή και τις χαμηλές επιφάνειες. Για να μην αναφέρουμε την ειδική γεωμετρία των πλευρικών παραθύρων, των οποίων οι πάνω ημίσειες γωνίες αποκλίνουν εμφανώς προς τα έξω, ώστε το μέγιστο πλάτος να βρίσκεται στο ύψος των ματιών.

Το εσωτερικό δείχνει να είναι ιδιαίτερα φαρδύ όταν τα δύο ατομικά μπροστινά καθίσματα ολισθαίνουν μέχρι τέρμα προς τα πίσω. Το Audi Aicon είναι για 2+2 επιβάτες. Ένα ταπετσαρισμένο ενιαίο διθέσιο κάθισμα είναι ενσωματωμένο στον πίσω χώρο. Οι δύο μπροστινές θέσεις είναι σχεδιασμένες για μέγιστη άνεση και βέλτιστη ευρυχωρία. Μπορούν να ολισθήσουν μέχρι και 0.5 μ μπρος και πίσω. Δεν κινούνται πάνω σε ράγες, αλλά σε μια βάση καλυμμένη με μοκέτα ψηλού πέλους. Η βάση αυτή κινείται κατά μήκος του αμαξώματος και είναι ο χώρος πάνω στον οποίο οι επιβάτες ακουμπούν τα πόδια τους. Το ύψος αυτής της βάσης μεταβάλλεται ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν σκαμνάκι για τα πόδια. Επίσης, η κλίση των μαξιλαριών και της πλάτης μπορεί να ρυθμιστεί εύκολα σε άνετη θέση εργασίας ή ανάπαυσης.

Σε συνεργασία με το GOnews