Skip to main content

Αυλαία για την 1η Agrotech

Με μεγάλη επιτυχία και 5.200 επισκέπτες «έπεσε» η αυλαία της 1ης Πανελλήνιας ‘Εκθεσης Αγροτικών Προϊόντων AGROTECH, που διοργάνωσαν από κοινού η HELEXPO και η ΠΕΛ.
Με μεγάλη επιτυχία και 5.200 επισκέπτες, στο σύνολό τους εμπορικούς, «έπεσε» η αυλαία της  1ης Πανελλήνιας ‘Εκθεσης Αγροτικών Προϊόντων AGROTECH, που διοργάνωσαν από κοινού η HELEXPO και η ΠΕΛ  (Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας) στο Εκθεσιακό Κέντρο Λαμίας, στο πλαίσιο της  συμφωνίας συνεργασίας των δύο φορέων, υπό τον διακριτικό τίτλο HELEXPEL.

Οι εμπορικοί επισκέπτες προέρχονταν από ολόκληρη τη χώρα, οι οποίοι όπως και οι εκθέτες της 1ης AGROTECH εξέφρασαν μεγάλη ικανοποίηση για τη διοργάνωση της νέας αγροτικής Έκθεσης και για το επίπεδο των εκθεμάτων και των προσφερόμενων υπηρεσιών. Στο πλαίσιο της 1ης AGROTECH εγκαταστάθηκε – για πρώτη φορά - στο Εκθεσιακό Κέντρο Λαμίας από τη HELEXPO δίκτυο ασύρματου Internet και οι επισκέπτες και εκθέτες της AGROTECH μπορούσαν να «σερφάρουν» στο Διαδίκτυο δωρεάν καθ’ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης.

Η 1η AGROTECH είχε, επίσης, την αμέριστη οργανωτική υποστήριξη του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας και του προέδρου του κ.Αλέξανδρου Διαμαντάρα, καθώς επίσης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φθιώτιδος και του Δήμου Λαμίας.

Διαγωνισμοί

Μεγάλη απήχηση είχαν και οι διαγωνισμοί που πλαισίωναν τις εργασίες της 1ης AGROTECH: Ανάδειξη του Καλύτερου (ομορφότερου) τρακτέρ (γεωργικού ελκυστήρα) της διοργάνωσης και 6ο Πανελήνιο Πρωτάθλημα Άροσης.
Στο διαγωνισμό για την  ανάδειξη του Καλύτερου (ομορφότερου) τρακτέρ (γεωργικού ελκυστήρα), τις προτιμήσεις των επισκεπτών της 1ης AGROTECH συγκέντρωσε ο γεωργικός ελκυστήρας MASSEY FERGUSON με 700 βαθμούς, ενώ τη δεύτερη θέση έλαβε το CLAAS με 614 βαθμούς και το DEUTZ με 612 βαθμούς.

Στο 6ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άροσης πρώτος αναδείχθηκε ο κ. Θεόδωρος Διαμαντής με γεωργικό ελκυστήρα της ZETOR, δεύτερος ο κ. Νίκος Δαλαρής με γεωργικό ελκυστήρα Mc CORMICKκαι τρίτος ο κ. Περικλής Παπαβασιλείου με γεωργικό ελκυστήρα LAMBORGHINI.

Στην 1η AGROTECH συμμετείχαν συνολικά 176 εκθέτες, με εκθέματα-προϊόντα από 19 χώρες και δυναμική παρουσία εταιρειών που αντιπροσωπεύουν γεωργικούς ελκυστήρες. 

Χώρες προέλευσης ξένων εκθετών, μέσω Ελλήνων αντιπροσώπων, ήταν οι Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Η.Π.Α., Ιαπωνία, Ινδία, Ισπανία, Ιταλία, Κορέα, Μ. Βρετανία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Σερβία, Σουηδία, Τουρκία, Τσεχία, Φινλανδία.
Επίσης, συμμετείχε μια πλειάδα Συνδέσμων, Οργανισμών και φορέων του αγροτικού κλάδου: Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδας, Σύνδεσμος Εισαγωγέων – Αντιπροσώπων Μηχανημάτων, Ομοσπονδία Ενώσεων Βιοκαλλιεργητών Ελλάδας, Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης αγροτικών προϊόντων Α-CERT, Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Ν.Α. Φθιώτιδας, Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λαμίας, Αναπτυξιακή Φθιώτιδας ΑΕ.