Skip to main content

Αύριο η δίκη Παπαγεωργόπουλου στο Εφετείο

Για αύριο μεταφέρθηκε λόγω παρέλευσης ωραρίου η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό στο Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης της υπόθεσης της υπεξαίρεσης στα δημοτικά ταμεία του Δ. Θεσσαλονίκης.

Για αύριο όπως ήταν αναμενόμενο μεταφέρθηκε λόγω παρέλευσης ωραρίου η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό στο Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης της υπόθεσης της υπεξαίρεσης στα δημοτικά ταμεία του Δ. Θεσσαλονίκης.

Θα δικαστούν ο πρώην δήμαρχος Βασ. Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για την υπεξαίρεση 17,9 εκατ. ευρώ, ο άλλοτε γενικός γραμματέας του δήμου και στενός συνεργάτης του Μιχάλης Λεμούσιας, και ο πρώην υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας, Παναγιώτης Σαξώνης, οι οποίοι καταδικάστηκαν επίσης σε ισόβια.

Νωρίς το πρωί με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν φίλοι και συγγενείς τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, κατά την μεταγωγή του από τις φυλακές Διαβατών στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, οι συγκεντρωμένοι στα δικαστήρια μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία του ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, φωνάζοντας ότι είναι αθώος. «Είσαι ο Κολοκοτρώνης της Θεσσαλονίκης» ακούστηκε από τα χείλη υποστηρίκτριάς του και ο φανερά καταβεβλημένος πρώην δήμαρχος τους απάντησε με ένα χαμόγελο.