Skip to main content

Αύριο οι τελικές εισηγήσεις για τις αποκρατικοποιήσεις

Μια κρίσιμη διυπουργική έχει προγραμματισθεί για αύριο το μεσημέρι. Θα έχει ως αντικείμενο τις αποκρατικοποιήσεις, θα γίνει με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών, που είναι και συναρ
Μια κρίσιμη διυπουργική έχει προγραμματισθεί για αύριο το μεσημέρι. Θα έχει ως αντικείμενο τις αποκρατικοποιήσεις, θα γίνει με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών, που είναι και συναρμόδιοι, κι αναμένεται ότι θα διαρκέσει πολλές ώρες.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα εξετασθούν περισσότερα από 15 projects, τα οποία έχουν οριστικοποιηθεί, αλλά θα πρέπει προηγουμένως να πάρουν και την τελική έγκριση, πριν πάρουν το δρόμο της δημοσιοποίησης. Στην ίδια επιτροπή, κατά περίπτωση, θα συμμετέχουν εκπρόσωποι κι άλλων υπουργείων (πχ Υποδομών κλπ), τα οποία θα έχουν αρμοδιότητα ανά project, γεγονός το οποίο κάνει ακόμα πιο σύνθετο το αυριανό εγχείρημα.

Οριστικές αποφάσεις, ωστόσο, δεν αναμένεται να ληφθούν, καθώς κάτι τέτοιο είναι αρμοδιότητα του υπουργικού συμβουλίου (και μάλιστα όχι άτυπου, όπως αυτό που συνεδρίασε, προχθές, για το ίδιο θέμα). Το αυριανό βήμα, όμως, εκτιμάται ότι θα είναι το πιο κρίσιμο, καθώς μέσω της συνεδρίασης της διυπουργικής, θα γίνουν οι τελικές προτάσεις.