Skip to main content

Αυστηρές κυρώσεις προς το Ιράν ζητά ο Νετανιάχου

Οι αυστηρές κυρώσεις μπορεί να είναι αποτελεσματικές, φέρεται να δήλωσε ο Νετανιάχου σε επιτροπή του κοινοβουλίου σύμφωνα με αξιωματούχο του σώματος.
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου έκανε λόγο για αυστηρότερες κυρώσεις σε βάρος του Ιράν όσον αφορά  το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Οι  αυστηρές κυρώσεις μπορεί να είναι αποτελεσματικές, φέρεται να δήλωσε ο Νετανιάχου σε επιτροπή του κοινοβουλίου σύμφωνα με έναν αξιωματούχο του σώματος.

"Πιστεύω ότι η διεθνής κοινότητα μπορεί να ενεργήσει αποτελεσματικά",είπε σύμφωνα με τον αξιωματούχο που ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για τις δηλώσεις του Νετανιάχου στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Αμυνας του κοινοβουλίου.

"Το ιρανικό καθεστώς είναι αδύναμο,ο ιρανικός λαός δεν θα συσπειρωθεί γύρω από το καθεστώς εάν καταλάβει για πρώτη φορά ότι υπάρχει κίνδυνος για τους καθεστώς του και αυτό θα είναι μία νέα κατάσταση",είπε ο Νετανιάχου.

 Τα σχόλιά του  εκτιμάται οτι αποτελούν ένδειξη ότι το Ισραήλ δεν παραιτήθηκε των ενεργειών σε διπλωματικό επίπεδο για περιορισμό των πυρηνικών φιλοδοξιών της Τεχεράνης η οποία από την πλευρά της υποστηρίζει ότι το πυρηνικό της πρόγραμμα είναι για ειρηνικούς σκοπούς.