Skip to main content

Αυστηρές κυρώσεις σε επιταγμένους και άδειες στους ιδιώτες

Με αυστηρές κυρώσεις για τους υπό επίταξη μεταφορείς και εκχώρηση στα φορτηγά Ιδιωτικής Χρήσεως της δυνατότητας να εκτελούν το έργο των δημόσιων μεταφορών απαντά η κυβέρνηση στις κινητοποιήσεις των με
Του Σπύρου Νάννου

Η κίνηση της κυβέρνησης να βάλει τέλος στις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών, ήταν αποτέλεσμα απόφασης του ίδιου του Γιώργου Παπανδρέου, όπως αυτή πάρθηκε αργά χθες το βράδυ από το Καστρί.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός, ήταν σε συνεχή επικοινωνία με υπουργούς για την απόφαση των οδηγών να  συνεχίσουν την «απεργία» τους και σήμερα το πρωί, δόθηκε εντολή να συνεδριάσουν στην Βουλή για τα μέτρα που θα έπρεπε να λάβουν.

Ιδιαίτερη ήταν η συζήτηση του Γ. Παπανδρέου με τον Χ. Καστανίδη και τον Χρ. Παπουτσή και έτσι αποφασίστηκε η συγκεκριμένη νομοθετική παρέμβαση, η οποία κατατέθηκε και θα συζητηθεί στο ν/σ για την περαίωση, το οποίο θα ψηφιστεί από τη Βουλή την Πέμπτη με τη διαδικασία του κατ΄ επείγοντος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η τροπολογία προβλέπει ποινή 3 ετών με την σύσταση επιστροφής στην εργασία των επιστρατευμένων φορτηγών, ενώ σε περίπτωση μη συμμόρφωσης η ποινή ανέρχεται στα 5 χρόνια. Αν διαπιστωθεί βλάβη του δημοσίου τότε θα αφαιρείται η άδεια επιτόπου και θα ανατίθεται η εκτέλεση του έργου σε ιδιώτες.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν και οι Θόδωρος Πάγκαλος, Γιάννης Ραγκούσης, Δημήτρης Ρέππας και Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ώστε να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα. Αποφασίστηκε, ακόμη, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που θα επιτρέπει στα φορτηγά ιδιωτικής χρήσης να εκτελούν και το έργο των δημοσίων εμπορευματικών μεταφορών.

Να σημειωθεί τέλος πως ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ξεκάθαρος προς τους υπουργούς όταν επισήμανε τα εξής: «…Ο νόμος που ψηφίστηκε για τις εμπορευματικές μεταφορές θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα και πως δεν θα γίνουν ανεκτά φαινόμενα παρακώλυσης των συγκοινωνιών».

Ο πονοκέφαλος πάντως για τον πρωθυπουργό είναι έντονος καθώς η Βουλγαρία πιέζει (όπως και με τους αγρότες), με την «μάχη» της κυβέρνησης με τους ιδιοκτήτες φορτηγών  να επεκτείνεται και εκτός συνόρων!