Skip to main content

Αυστηρές ποινές για υπερσυνταγογράφηση σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας

Βαρύτατες διοικητικές κυρώσεις και «τσουχτερά» πρόστιμα, άμεσα καταβλητέα, για όσους γιατρούς και φαρμακοποιούς προβαίνουν σε αθρόες και αναιτιολόγητες συνταγογραφήσεις προβλέπει η τροπολογία που προα
Βαρύτατες διοικητικές κυρώσεις και «τσουχτερά» πρόστιμα, άμεσα καταβλητέα, για όσους γιατρούς και φαρμακοποιούς προβαίνουν σε αθρόες και αναιτιολόγητες συνταγογραφήσεις προβλέπει η τροπολογία που προανήγγειλε τη Δευτέρα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέας Λοβέρδος.

Απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό, ο Α. Λοβέρδος χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι μόνο το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου η συνολική σπατάλη στα φάρμακα αυξήθηκε κατά 11%.

«Γιατροί και φαρμακοποιοί, δεν καταλαβαίνουν τίποτα, παρά τις προειδοποιήσεις μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Εργασίας έδωσε έμφαση και στο θέμα του περιορισμού της εισφοροδιαφυγής, τονίζοντας ότι εντατικοποιούνται οι έλεγχοι.

«Μόνο το Φεβρουάριο ελέγξαμε πάνω από 15.000 επιχειρήσεις και βρέθηκε το 25% των εργαζομένων τους να είναι ανασφάλιστοι», συμπλήρωσε ο Α. Λοβέρδος.

Παράλληλα εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι τα θετικά αποτελέσματα της προσπάθειας του Συμφώνου Σταθερότητας θα φανούν από το Μάιο - Ιούνιο.

Τέλος, με αφορμή τα επεισόδια έξω από το υπουργείο Εργασίας κατά τη συνάντησή του με τον κοινοτικό επίτροπο Όλι Ρεν, ο υπουργός έκανε λόγο για «μη τυχαίο γεγονός» και κατηγόρησε τις συνδικαλιστικές εκδοχές και τις πολιτικές συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι επιδίδονται σε επαναστατική γυμναστική. «Σήμερα βρήκατε να τα σπάσετε;» αναρωτήθηκε.

Από την πλευρά τους, οι επερωτώντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησαν την κυβέρνηση για αθέτηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων, ενώ έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα, καθώς και ο δημόσιος αναδιανεμητικός χαρακτήρας του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.