Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019
x

ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΤΕ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Πληροφορίες της Voria.gr αναφέρουν ότι σε λίγες ώρες από τώρα η κεντρική τράπεζα θα εκδώσει την τακτική της ανάλυση για την κατάσταση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Με ένα προσεκτικά διατυπωμένο «προσοχή» θα κλείσει ουσιαστικά σήμερα τη χρονιά η Τράπεζα της Ελλάδας απευθυνόμενη προς τις διοικήσεις των εμπορικών τραπεζών. Όπως πληροφορείται η Voria.gr, σε λίγες ώρες από τώρα θα εκδώσει την τακτική της ανάλυση για την κατάσταση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, από πλευράς επάρκειας κι όχι μόνο. Κι όπως είναι φυσικό, θα έχει την ευκαιρία να προειδοποιήσει τους μάνατζερ των τραπεζών για την εξαιρετικά ευαίσθητη περίοδο την οποία διέρχεται συνολικά η οικονομία και ειδικότερα ο κλάδος τους.

Ας σημειωθεί ότι στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις που είχε μαζί τους το τελευταίο διάστημα ο κ. Γιώργος Προβόπουλος είχε την ευκαιρία να τους προειδοποιήσει και για την εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η τελευταία πιέζει για την ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας, λόγω και του αυξημένου κινδύνου που συνεπάγεται η εξαγορά σημαντικού αριθμού τίτλων του ελληνικού δημοσίου από τις ελληνικές τράπεζες. Αν όμως οι τελευταίες προβούν σε αυτή την κίνηση, γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι θα έχει επίπτωση στα αποτελέσματά τους. Γεγονός το οποίο, όπως είναι φυσικό, δεν τις ενθουσιάζει.

Γι’ αυτό και η σημερινή μελέτη αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς εκτιμάται ότι εμμέσως πλην σαφώς θα αναφέρεται και στο συγκεκριμένο θέμα, το οποίο θεωρείται και είναι «καυτό».A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ