Skip to main content

Αυστηρή προειδοποίηση Τρισέ για τα ελλείμματα

Αυστηρή προειδοποίηση στις χώρες - μέλη της Ευρωζώνης απηύθυνε χθες, μέσω της γερμανικής εφημερίδας «Bild», ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) κ. Ζαν Κλοντ Τρισέ.
Αυστηρή προειδοποίηση στις χώρες - μέλη της Ευρωζώνης απηύθυνε χθες, μέσω της γερμανικής εφημερίδας «Bild», ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) κ. Ζαν Κλοντ Τρισέ. Στόχος; Η μείωση των ελλειμμάτων, που φαίνεται να προέχει πέραν κάθε άλλου.

 Όπως σημείωσε ο επικεφαλής της ΕΚΤ «το αργότερο έως το 2011 οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης θα πρέπει να τακτοποιήσουν τα ελλείμματά τους. Σε ορισμένες χώρες αυτό θα χρειαστεί να γίνει εντός του 2010, ώστε να διατηρηθεί η εμπιστοσύνη στη δημοσιονομική τους εικόνα. Η διαχείριση των συνεπειών της κρίσης στην αγορά εργασίας και στα δημοσιονομικά μεγέθη είναι μία επιπλέον πρόκληση». Όπως γίνεται αντιληπτό, στην κατηγορία των χωρών που θα πρέπει να ξεκινήσουν τη μείωση των ελλειμμάτων από το 2010 εντάσσεται και η Ελλάδα, λόγω των γνωστών, πιεστικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.