Skip to main content

Αυθαίρετο στον Όλυμπο!

Την υπόθεση καταγγέλλει περιβαλλοντική οργάνωση της περιοχής, που ζητά την παρέμβαση του Εισαγγελέα.

Αυθαίρετο πάνω σε ορειβατική διαδρομή στον Όλυμπο έχτισαν άγνωστοι!
Όπως καταγγέλλει ο σύλλογος "Φίλοι του περιβάλλοντος", το κτίσμα, στη θέση "Μεγάλη Γούρνα" δίπλα από τη λεγόμενη "καλύβα Χριστάκη" έχει διαστάσεις 6 Χ 14 μ.  


Εντύπωση προκαλεί ο δρόμος που έχει ανοιχθεί κοντά στο συγκεκριμένο κτίσμα. Σύμφωνα με το σύλλογο αυτό συνέβη πριν από αρκετά χρόνια, όπου ο τότε αρμόδιος αποφάσισε να επεκτείνει έναν μικρό αγροτικό δρόμο προκειμένου να εξυπηρετήσει ντόπιους βοσκούς, κυνηγούς και επισκέπτες. Το αποτέλεσμα αυτού ήταν ο δρόμος να φτάσει μέχρι τα 2500μ, δηλαδή λίγο κάτω από τις ψηλότερες κορυφές του Ολύμπου.

Ο κ. Δημήτρης Μαυροειδής, πρόεδρος του Συλλόγου "Φίλοι του περιβάλλοντος" δήλωσε στη Voria.gr: "Δεν πρόκειται για μια ακόμη περίπτωση αυθαιρεσίας από τις τόσες στη χώρα αυτή, αλλά για μία αληθινή απειλή για το βουνό, το περιβάλλον και την ιστορία του, τους ανθρώπους και τους θεούς του. Και σαν τέτοια πρέπει να την αντιμετωπίσουμε".  Ο σύλλογος έχει καταθέσει όλα τα αποδεικτικά στοιχεία στις αρμόδιες υπηρεσίες και στον εισαγγελέα Λάρισας, όπου ανήκει διοικητικά η περιοχή, και αναμένεται να διερευνηθεί το θέμα.

Πριν από  λίγο καιρό ο Όλυμπος ήταν υποψήφιος σε μία παγκόσμιαδιαδικτυακή ψηφοφορία ως ένα από τα  «7 θαύματα της φύσης», εκείκάποιοι αποφάσισαν να χτίσουν καταφύγιο.

Χριστίνα Καραμανίδου


Business Story
Off