Skip to main content

Αυτή η μεγάλη φουρνιά αξίζει έναν τίτλο...

Δε θα μπορούσα να φανταστώ πιο... ονειρικό ντεμπούτο στο προσωπικό μου... γήπεδο στη voria.gr. Την επομένη της αποκαθήλωσης του Ολυμπιακού από τον μεγάλο ΠΑΟΚ των μεγάλων παικτών και ενός -εν δυνάμει-

Από χαρές -δόξα τω Θεώ- είμαστε χορτασμένοι την τελευταία τριετία. Αλλά η χθεσινή χαρά είναι ανείπωτη. Ο ΠΑΟΚ τα έβαλε με όλους και όλα και έκανε επίδειξη ισχύος ή, για την ακρίβεια, οι άλλοι τα έβαλαν με τον ΠΑΟΚ, νομίζοντας πως θα κάνουν επίδειξη δύναμης, και έφυγαν με το... ελικόπτερο στα σκέλια.
Κατ' εμέ, λάθος, μέγα λάθος...Τους τρελούς δεν τους πας κόντρα... Παρακολουθώντας δια ζώσης την προχθεσινή προπόνηση της ομάδας, ήμουν σίγουρος ότι η πρόκριση στους "4" θα βαφτεί ασπρόμαυρη. Γκαρσία, Τσιρίλο, Βιεϊρίνια, Ιβιτς, Μουσλίμοβιτς, Σαβίνι και... τα άλλα παιδιά κοιτούσαν το ελικόπτερο με μάτι που γυαλίζει και έμοιαζαν έτοιμοι και, το κυριότερο, ικανοί να το... καταρρίψουν. Δεν υπήρχε περίπτωση, λοιπόν, με τα δεδομένα, όπως είχαν διαμορφωθεί, να χάσουν την πρόκριση από... "γατάκια", τύπου Μιραλάς.

Ο "Γαύρος" είχε γράψει στο πρωτοσέλιδο της Τετάρτης, με ειρωνικό τόνο, "νομίζουν πως ο Γκαρσία σας έχει για πρωινό". Αποδείχτηκε, λοιπόν, πως σωστά νομίζαμε... Ο ψυχωμένος ΠΑΟΚ, ο μάγκας ΠΑΟΚ του μαθητευόμενου μάγου, Μάκη Χάβου, που απέδειξε πως μπορεί να διέπεται από καθαρό μυαλό και σε τέτοιες περιστάσεις, στρίμωξε στα σχοινιά τον Ολυμπιακό και έριξε μία πολύ δυνατή γροθιά στο κατεστημένο, που επιστράτευσε τη μισή αστυνομική δύναμη της χώρας για ένα παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών.

Αυτή η ομάδα, λοιπόν, που σήμανε την αναγέννηση του ΠΑΟΚ, δεν μπορεί να κλείσει τον κύκλο της χωρίς ένα τρόπαιο. Ο θρυλικός Πάμπλο Γκαρσία, ο μυθικός Πάμπλο Κοντρέρας, που ένιωσε χθες την αύρα της ασπρόμαυρης πρόκρισης να τον αγγίζει στη μακρινή Χιλή, ο "τουλάχιστον ένα επίπεδο πάνω" Αντελίνο Βιεϊρίνια, ο μέγιστος Βίκτορ Βιτόλο, που θα επιστρέψει δριμύτερος, η επιτομή του πάθους, Μπρούνο Τσιρίλο, ο ΠΑΟΚτσης και... τιμωρός, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ο Σέρβος μάγκας, Βλάνταν Ιβιτς, το "αλάνι" της καρδιάς μας, ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, ο Λίνο, ο Χαλκιάς, ο Φωτάκης... Αυτοί οι τύποι έκαναν τα πάντα την τελευταία τριετία. Κέρδισαν όποιον βρήκαν μπροστά τους σε ελληνικό έδαφος, έκαναν εξοχικό τους το Καραϊσκάκη, στερήθηκαν ένα πρωτάθλημα -κόσμια- από εξωγενείς παράγοντες, κέρδισαν το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League, δεν έχασαν από τον Αγιαξ σε δύο παιχνίδια, κέρδισαν μία επική πρόκριση στην ασπρόμαυρη γενέτειρα, απέδρασαν από το κολασμένο Ζάγκρεμπ με την πρόκριση στους "32" του Europa League και τα καλύτερα... έρχονται.
Αυτή η αμίμητη φουρνιά πρέπει να κατακτήσει έναν τίτλο και να μείνει με χρυσά γράμματα στο πάνθεον της ασπρπόμαυρης ιστορίας. Το αξίζει και πλέον βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στον πολυπόθητο στόχο.

Προέχει, όμως, το Πρωτάθλημα και η μάχη με τον Παναθηναϊκό. Επίκειται πάρτι και, μάλιστα, ανοιχτό. Με 30.000 καλεσμένους, που θα απωθεώσουν αυτά τα παλικάρια για την πρόκριση ενάντια σε... όλους. Και, για να μην ξεχνιόμαστε, κάτι χρωστάμε και σε αυτούς με τα... πράσινα από πέρυσι.

Υ.Γ. 1 Η voria.gr έχει αποδείξει ότι, αν και δεν είναι αμιγώς αθλητικό site, πρωτοπορεί στο αθλητικό σκέλος για τα δεδομένα της Θεσσαλονίκης. Με εντιμότητα, αξιοπρέπεια, εγκυρότητα και... αιχμηρότητα, όπου χρειάζεται, θα σας ενημερώνουμε για όλα όσα αφορούν τις ομάδες της πόλης μας και θα σχολιάζουμε τα κακώς και τα... καλώς κείμενα. Ο manager, Νίκος Καλπατσινίδης, ο αξιολογότατος Παναγιώτης Κιστογλίδης, ο "ρούκι" Ηλίας Καπράλος και ο υποφαινόμενος συνθέτουν μία φιλόξενη παρέα, που θα εμπλουτιστεί ακόμη περισσότερο. Μείνετε συντονισμένοι...

Υ.Γ. 2 ΠΑΟΚάρα σ' αγαπώ και παντού σ' ακολουθώ, φέρε μας το Κύπελλο στον Πύργο τον Λευκό!